måndag 30 november 2009

Honungsmarinerad kycklingklubba



Till Coleslaw´n som jag gjorde idag blev det även kycklingklubbor som jag marinerat i honung och kryddor. Gnid in kycklingdelarna i salt, peppar, herbes de provence och mycket honung. Lägg i en ugnsform och stek i 200 grader ca 40 min. Var noga med att kolla till kycklingen, den bränns lätt eftersom det är honung på, lägg gärna över ugnsfolie den sista kvarten.

Servera med Coleslaw, några kokta grönsaker (jag valde broccoli). Gott, gott!!


En bild på min nyinköpta adventsstjärna får ni på köpet :-)


Coleslaw - Amerikansk kålsallad


Idag köpte jag ett stort vitkålshuvud. Vitkålen är ju väldigt billig nu och jag kände mig sugen på Coleslaw. Det finns ju lite olika varianter på denna amerikanska sallad och jag vet egentligen inte vilken som är den "rätta". Majonäs ska det ju absolut vara i men har sedan sett lite olika varianter, en del tar gräddfil, en del tar creme fraiche och en del tar matlagningsyoghurt. Jag gjorde det lätt för mig och tog det jag hade hemma, creme fraiche.


Ingredienser:
ca 1/4 av ett vitkålshuvud
2 st morötter
½ burk creme fraiche
lika mycket majonäs som creme fraiche
en skvätt tabasco
salt och peppar

Riv vitkålen och moroten i en matberedare. Blanda ingredienserna till dressingen och blanda ihop med kålen och moroten. Låt gärna stå i några timmar innan servering så det får "götta" ihop sig riktigt.

Här kan du köpa Ridderheims e-nummerfria julskinka.....


Skrev för någon vecka sedan om att jag hade fått hem en julskinka fri från tillsatser ifrån Ridderheims. Många har frågat var man kan köpa skinkan någonstans. Jag gick till den butiken som jag handlar mest i (Ica Maxi i Torslanda) och frågade om dom hade tänkt att ta in skinkan, dom hade inga planer på det men hon jag pratade med skulle fråga den som var ansvarig men hon sa också att även om dom inte tänker ta in den så kunde dom ändå beställa en till bara mig om jag ville ha den.

Jag bestämde mig för att ställa frågan till Ridderheims istället och där fick jag till svar att det är Hemköps butiker som kommer att ha skinkan och dom Ica butikerna som vill, det är alltså upp till varje butik att välja.

Så om ni vill äta en e-nummerfri julskinka som verkligen är jättegod till julen så är mitt råd att antingen åka till Hemköp eller säga till eran Ica-butik att ni vill ha skinkan.

söndag 29 november 2009

Boef Bourguignon


Grytor så här på hösten är ju jättegott! Det passar inte alls på sommaren men i höstmörkret finns det inget bättre. Jag använde mig av högreven ifrån Highland Cattle köttet som jag köpte förra helgen. Såg jättefint ut och det smakade gott. Detta är ju en fransk rätt och den stora skillnaden mot våran svenska kalops är väl helt enkelt rödvinet....







Ingredienser för ca 6 port:
1 kg högrev
smör
salt och peppar
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
ca 2 msk tomatpuré
5 dl rödvin
8-9 dl vatten
1½-2 msk kalvfond
3 tsk torkad timjan
3 färska lagerblad (eller 1 torkat)
några champinjoner
några schalottenlökar
(persilja)

Skär köttet i bitar. Bryn köttet i smör i en stor gryta i omgångar. Salta och peppra. Hacka lökarna och lägg i med köttet, bryn i någon minut. Tillsätt tomatpurén, vinet, vattnet så att det täcker köttet, fond, kryddor. Låt puttra under lock ca 1½ timme. Skiva champinjonerna och skala schalottenlöken. Stek i smör och lägg i grytan när köttet kokat ca 1½ timme. Koka ytterligare ca 30 min tills köttet är mört. Vispa ihop mjöl med lite vatten och häll i grytan tills det blir en bra konsistens. Om du vill, hacka persilja och häll över precis innan servering. Servera med basmatiris.










Första advent och pepparkaksbak


Lite mörk bild men det ska ju vara mys....

Idag blev det pepparkaksbak. Jag gjorde pepparkaksdegen i lördags eftersom den ska ligga minst ett dygn i kylskåpet innan man använder den.

Ingredienser till många pepparkakor:
300 g smör
5 dl socker
1 dl sirap (ljus eller mörk)
1 msk ingefära
2 msk kanel
1 msk kryddnejlika (malen)
2 tsk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl vatten
1½ liter vetemjöl, blir degen klibbig så ta mer vetemjöl


Använd gärna matberedaren för att blanda ihop degen. Lägg i alla ingredienser (smöret kylskåpskallt och skuret i bitar) och mixa. Förvara i kylen minst ett dygn övertäckt.

Ta fram en bit i taget och kavla ut på mjölat bakbord. Gärna så tunt som möjligt. Ta ut kakor med olika mått och lägg på på en plåt med bakplåtspappar. Grädda i mitten av ugnen 225 grader ca 5-6 min.


lördag 28 november 2009

Mjuk pepparkaka med lingonsylt


Det här är en mjuk pepparkaka som passar perfekt nu i adventstider. Den smakar och doftar ljuvligt av alla underbara kryddor, kardemumman är en stor favorit och den framträder mycket i det här receptet. Lingonsylten gör den saftig och god. Receptet har jag hittat på Allt om Mat

Ingredienser:
3 st ägg
3 dl strösocker
1 dl lingonsylt, rårörd
2 dl vispgrädde
50 g smör, smält
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 krm nejlika
1 tsk ingefära

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång 2 liters form. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt lingonsylt, grädde och smör. Blanda varsamt.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner blandningen och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den är torr när du provar med sticka. Täck ev med bakplåtspapper om den ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

Adventspynt, pepparkakshus och köpemat



Höll på med adventspynt och bakning hela dagen igår så när det blev dags för middag så fanns det varken tid eller ork kvar till att laga något. Det fick bli lite ihopplock från affären, kamben, potatissallad, kräftsallad, några goda ostar, baguette och en god öl :-)















För första gången har jag gjort ett eget pepparkakshus, det blev lite snett och dant men lite charmigt ändå :-) Jag köpte färdig deg och skar ut alla delar efter mallar som jag hittade i "Vår kokbok". "Pyntade" sedan med kristyr gjord på florsocker, ättiksprit och äggvita. På taket blev det Non Stop godis.

















Köpte några hyacinter och en amaryllis också. Amaryllisen behöver ju några veckor på sig att slå ut så det var nog i sista stund jag köpte den här. Adventsljusstaken står också redo inför söndagen.



fredag 27 november 2009

Glöggen är färdig!


Ja, igår var det så dags att tappa upp den hemgjorda glöggen på flaskor. Satsen hade nu stått i ca 4½ vecka. Vi använde oss av en bit plastslang och började tömningen, man får vara försiktig så inte bottensatsen följer med. Spännande! Den såg lite tunn ut tyckte vi båda två och jag var verkligen tveksam till om den skulle smaka gott men........ den var jättegod! Ibland kan köpeglögg vara lite sötsliskig men även lite för besk (svårt att beskriva smaker tycker jag). Denna var perfekt, i mitt tycke iallafall :-)
Jag fick ut ca 5 liter glögg av denna satsen.

Har någon annan gjort sin egen glögg i år??



Jonny njuter för fulla muggar :-)

Havregrynsgröt med blandade bär


Hittade detta paketet i frysdisken hos Ica. Innehåller massa nyttiga och lite annorlunda bär. Vet inte om produkten är ny men jag har iallafall aldrig sett den förut. Den innehåller Gojibär, Blåbär, Vinbär, Havtorn, Björnbär och Tranbär.

Brukar alltid ha bär hemma i frysen eftersom jag oftast dricker en proteinshake till frukost och i den vill jag att det ska vara lite frysta bär ihop med bananen. Idag blev det istället havregrynsgröt med den fina bärblandningen på toppen. Dom ser ju jätteläckra ut tycker jag och dom smakade också jättegott. Några var väldigt syrliga och några var söta, en bra mix. Testa!!!







Jag har ju hört att just Gojibär ska vara extremt nyttiga och därför så sökte jag lite på nätet och hittade dessa positiva effekter på den här sidan:

I Asien talar man om att konsumtion av gojibär kan göra att man:

-Blir starkare och får mer energi
-Blir mer motståndkraftig mot bakterier, svamp och virus
-Ser yngre ut och känner sig yngre
-Får bättre syn
-Blir bättre i sängen
-Sover bättre
-Ökar sin produktion av vita och röda blodkroppar
-Stressar mindre
-Minskar sin oro
-Får starkare hjärta
-Sänker sitt blodtryck
-Sänker sitt kolesterolvärde
-Förbättrar sin blodcirkulation


Låter ju som värsta superbäret!!!


torsdag 26 november 2009

Hemlagade fiskpinnar




Idag har jag varit och köpt odlad torsk i fiskaffären och utav det tillagat fiskpinnar! Det var verkligen jättelängesedan jag åt fiskpinnar och det var jättegott.

Jag gjorde en dubbelpanering, dvs jag hällde upp mjöl, salt och peppar i en tallrik, vispade ett ägg i en annan tallrik, hällde i ströbröd och havrekli i en tredje. Jag skivade upp filéerna i lagom "fiskpinnestorlek" och började att panera. Först i mjölet sedan ägget och sist i ströbrödet. Stek sedan pinnarna i smör ca 1 min på varje sida, ganska hög värme, dom ska få färg.



Till detta gjorde jag en kall Currysås. Blanda en halv burk creme fraiche med ca 2 msk majonäs, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk curry, salt och peppar.

Servera ihop med potatis och gärna någon kokt grönsak.




onsdag 25 november 2009

Jag vann ett presentkort på Müsli!


Jag var med i en tävling som Nina ifrån Mat för 4 i huset hade nyligen och idag fick jag reda på att jag vann! Kul, älskar att vinna :-)


Priset var ett presentkort ifrån Min Müsli (Saltå Kvarn) som är en sida där man kan komponera ihop sin egen müsliblandning. Man kan välja att få müslin i en fin plåtburk och det finns massor av ingredienser att välja mellan.
Man kan även välja att köpa ett presentkort (som Nina gjorde) och tex ge bort i julklapp!!

Tack Nina!

Medelhavskyckling



Dagens middag är en riktig favorit hos oss. Vi lagar den ofta men nästan bara på helgen eftersom den tar en stund att göra. Men nu var jag sugen på den idag, trots att det är onsdag :-)
Det är så många goda smaker i denna rätten, vitlöken, oregano, rosmarin, citronen, tomaterna, det doftar gott i hela köket när denna rätten står i ugnen! Jag brukar använda både kycklingfiléer och kycklingben.
Servera ihop med en bit bröd, tex baquette och lite broccoli.

Receptet är utlagt sedan tidigare och finns HÄR.

tisdag 24 november 2009

Växthuspynt


Nu har jag gjort mitt första julpynt för i år. Det var växthuset som blev först ut. Har aldrig pyntat det förut men i år ska jag försöka få det lite fint, kanske en ljusslinga också...?? Men idag blev det en krans, en liten krans med odlingstema förstås. Grunden är cypress resten är: olivkvistar, lagerkvistar, citrusfrukter, torkade äpplen och torkade chilifrukter.

Nu är det bara att fortsätta med stora dörrkransen! Och ljusslingorna och julgardinerna och adventsljusstakarna och.....får ju inte glömma glöggen som snart ska tappas upp på flaskor och provsmakas. Till helgen blir det ju förstås också pepparkaksbak med dottern. Pust, mycket att göra!! :-)

måndag 23 november 2009

Moussaka med fetaostsallad


Köpte ju både nötkött och lammkött i lördags ifrån Björlanda Gård och idag var det dags att använda lammfärsen. Min första tanke var Moussaka! Har gjort Moussaka många gånger förut men har faktiskt aldrig använt lammfärs i så nu var det dags. Man kan göra den med både med och utan potatis, vet faktiskt inte vad som är det "riktiga" receptet men jag tycker att det ska vara potatis i, inte mycket men iallafall litegrann. Moussakan blev lite lite för bränd på toppen, glömde att kolla till den men det gjorde inte så mycket för smakens skull iallafall.

Ingredienser för ca 6-7 port:
700 g lammfärs
1 gul lök
3 st vitlökar
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
salt och peppar
oregano (torkad)
ca 2 krm kanel
olivolja
2 st auberginer
5 st normalstora potatisar

Hacka lökarna och fräs i olivolja. Tillsätt färsen och stek tills den fått färg. Rör i resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme ca 20 min.
Skiva auberginerna i centimeterstora skivor. Stek skivorna i rikligt med olivolja tills dom får lite färg, salta och peppra.

Ostsås:
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl riven ost
1 ägg
1 krm riven muskotnöt

Vispa mjölet med ca hälften av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken, koka upp och låt koka några minuter. Krydda och häll i osten och ägget.

Skiva potatisarna. Lägg hälften i botten på en ugnsform. Lägg över ett lager med aubergine och sedan hälften av lammfärsen. Ta sedan resterande potatis, ett lager med aubergine och resten av lammfärsen, avsluta med aubergine. Häll ostsåsen över det hela och riv över ca 1½ dl riven ost.

In i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter. Kolla till gratängen då och då, blir den för mörk så lägg över aluminumfolie. Servera ihop med en god fetaostsallad. Smaklig spis!!

lördag 21 november 2009

Fetaostfyllda färsbiffar gjorda med Highland Cattle kött


Som jag skrev om häromdagen så var vi idag på Björlanda Gård och köpte kött ifrån Highland Cattle kor. Björlanda Gård har ett femtiotal djur på gården och dom går ute året om. Gården odlar sitt eget foder.
Vi köpte färs från korna men dom hade även lammfärs som var ifrån granngården där dom har lamm så det köpte vi också. Vi köpte ett jättefint stycke högrev, jag är ingen köttexpert men jag tyckte det såg jättefint ut. Dom hade även honung till försäljning så en burk av det slank också med i påsen.
Vi valde att göra något med färsen direkt, det fick bli fetaostfyllda färsbiffar (av nötköttet) som vi serverade med en brun sås och ugnsrostade grönsaker.



Ingredienser till biffarna:
1 kg nötfärs
1 gul lök
smör
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 msk havrekross
salt och peppar
herbes de provence
1 pkt fetaost

Hacka den gula löken och stek den i smöret. Låt svalna. Ta fram matberedaren och knäck i ett ägg, grädden, havrekrossen, kryddorna och fetaosten. Kör matberedaren några varv. Tillsätt färsen och löken. Kör igen. Forma till biffar och stek i smör i en stekpanna.

Såsen:
Släng i ytterligare en klick smör i stekpannan, tillsätt mjöl, ca 2 msk, häll på vatten ca 5 dl. Smaksätt med kalvfond, 1 dl matlagningsgrädde, soja, salt, vitpeppar och lite rödvin.

Servera med ugnsrostade grönsaker.

Ja, biffarna blev jättegoda. Dom smakade annorlunda mot vanligt nötkött. Kan inte riktigt förklara vad skillnaden är. Dom smakade lite mer "vilt". Inte så syrligt.....ja, det var helt enkelt jättegott och tanken på att det är närproducerat gör ju att det smakar ännu godare. Jag kommer absolut gå tillbaka och köpa mer kött framöver.

Maten fick högsta betyg av alla familjemedlemmar, sambon var lyrisk ;-) !!!

Lakritsknäck

Jag är lakritsälskare! Köper jag godis så består det till största delen av lakrits. När jag såg det här receptet i Arla kökets broschyr så var jag ju såklart tvungen att testa det direkt. Julbaket är igång!!

Ingredienser för ca 70 st:
10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

Krossa karamellerna fint i en mortel.
Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka utan lock tills temperaturen är 122 grader, rör om då och då. För mig tog detta ca 40 min. Tillsätt karamellkrosset och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara svalt.

fredag 20 november 2009

Mjuk saffranskaka med snötäcke och lingon


Ville baka något till fredagsmyset idag, något juligt, hittade detta receptet på Tasteline. Kakan är enkel att göra och den blir väldigt fin och det bästa av allt...den var jättegod!! Alldeles lagom med saffransmak och "snötäcket" var verkligen pricken över i:et. Testa denna kaka, ni kommer inte ångra er!!





Ingredienser:
50 gram smör
1,25 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
1 paket saffran, (1/2 g)
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Till formen:
smör
mjöl
Garnering:
50 gram philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk lingon (jag tog min egengjorda lingonsylt, gick bra det med)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en sockerkaksform.
Smält smöret och häll ner mjölken. Vispa ägg, socker och saffran pösigt och vänd ner i mjölkblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.
Blanda philadelphiaosten med flor- och vaniljsockret. Ringla frostingen över saffranskakan och toppa med lingon.

Det var lite trixigt att få frostingen att ringla fint över kakan men jag tror det duger :-)

Fläskfilé i smakrik sås med pasta


Så var det ju det där med fredagsmaten. På fredagen får ju gärna maten gå snabbt men det måste ju också vara gott såklart. Pasta funkar ju alltid och så var ju fläskfilén billig på Ica.... Det blev fläskfilé i en väldigt smakrik sås med spaghetti. Till fredagsmyset blev det en Saffranskaka som var sååå god, fick toppbetyg från övriga familjen, receptet kommer snart...

Så här gjorde jag med fläskfilén, blev ca 5 portioner:

1 st fläskfilé
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
ca 8 st soltorkade tomater
några champinjoner
ca ½ dl tomatpuré
4 dl matlagningsgrädde
1½ msk kalvfond
salt och peppar
oregano
olivolja

Hacka lökarna. Skiva champinjonerna, ansa och skär fläskfilén i mindre bitar. Hacka tomaterna. Fräs löken i olivoljan, tillsätt champinjonerna och tomaterna. Låt fräsa en stund, tillsätt köttet. Stek tills köttet är brynt, häll över tomatpurén. Tillsätt grädden och fonden. Krydda!
Servera ihop med spaghetti och riven parmesanost och såklart ett glas rött vin. Vi valde idag ett Torres vin, Coronas Tempranillo, kryddig fruktig smak med inslag av plommon, körsbär och lakrits (enligt Systembolaget :-). Jättegott!

torsdag 19 november 2009

Pytt i Panna


Idag visste jag verkligen inte vad jag skulle laga för mat, tänkte länge och väl tills jag kom på att jag hade ju precis griljerat en julskinka! Kan ju använda lite av den till att göra en Pytt i Panna.... så fick det blir. Man tager vad man haver...lite skinka, lite korv, lite köttbullar, potatis, lök, kryddor, en skvätt worcestershiresås.

Gör så här:
Skiva potatis (rå) och dela i mindre bitar. Samma med löken (gärna både gul och röd). Fräs potatisen på medelhög värme i en stekpanna ca 7 min. Ta ur potatisen och fräs på löken. Ut med löken och i med köttet som i mitt fall bestod av julskinkan, några korvar och några köttbullar. Häll nu i potatisen och löken igen, salta och peppra och häll över några skvättar med worcestershiresås. Strö över lite persilja. Servera ihop med rödbetor (kokta eller inlagda) och gärna lite currysås. Stek också ett ägg till!

Enkelt, snabblagat och gott!!


Griljering av e-nummerfri Julskinka


Som jag skrev igår så fick jag hem en e-nummerfri julskinka ifrån Ridderheims, frågan var ju, skulle jag vänta med att griljera den till jul eller skulle jag göra det direkt....

Nej, jag kunde inte hålla mig! Griljering blev idag och det blev såklart ett smakprov direkt. Jag tyckte att den smakade precis som en julskinka ska göra, den var saftig och god, lagom med saltsmak. Jag kan definitivt rekomendera den. Blir till att köpa en till jul alltså :-)

Griljeringen gjorde jag så här:
1 äggula
3 msk dijonsenap
1 msk sirap
½ msk potatismjöl
3 msk ströbröd

Blanda alla ingredienser utan ströbrödet. Bre över skinkan och avsluta med ströbrödet. In i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, ca 10-15 min.

onsdag 18 november 2009

E-nummer fri Julskinka ifrån Ridderheims


Fick idag hem en julskinka ifrån Ridderheims. Det speciella med denna skinkan är att den precis som deras Fjällskinkor som jag skrivit om tidigare är helt fria från e-nummer!!
Julskinkan är kokt och ligger i sitt kokspad, dvs man kan om man tycker det är gott, använda det som dopp i grytan (inget för mig dock). Det enda man behöver göra är att griljera den.

Julskinkan produceras av Jokkmokks Korv & Rökeri och innehåller skinka i helvara, cikoriarotfiber, acerolakörsbär, druvsocker och kryddor.

Jag gillar det här initiativet ifrån Ridderheims med e-nummerfria skinkor. Jag köper ofta deras rökta och kokta e-nummerfria skinka men har även börjat testa deras "Lilla Saluhallen sortiment".

Frågan är nu.....ska jag spara skinkan till jul.....eller ska jag använda den direkt??? Jag är ju förstås nyfiken på smaken. Sicka bekymmer :-) Återkommer såklart när avsmakningen är gjord!!


tisdag 17 november 2009

Lax i Tunnbröd - Ett skicka vidare recept


Som jag berättade om igår så är jag med i en recept lek som heter "Skicka vidare". Igår fick jag ett recept av Kardemummagumman som jag har tillagat idag. Jag tycker att denna rätten passar bra som en förrätt eller som en del i en buffé om man skivar rullarna i mindre bitar. Passar även som ett mellanmål eller varför inte som en lyxvariant av kvällsmackan! Jag uteslöt stenbitsromen endast för att min sambo inte är förtjust i det och han ska ju såklart också smaka.

Här kommer receptet:


Lax i tunnbröd
4 st mjuka tunnbröd
200 g rökt skivad lax
200 g philadelphiaost
2 msk riven pepparrot
½ finhackad rödlök
1 rivet äpple
1 burk röd stenbitsrom (kan uteslutas)
1 msk finhackad dill
1 msk hackad gräslök
1 msk citronsaft
salt och peppar

Blanda en kräm av osten, pepparroten, löken, äpplet, stenbitsromen och örterna. Smaka av med citronsaften, salt och peppar.

Fördela laxskivor över tunnbröden. Bred över krämen och rulla ihop bröden.

Jag tyckte att denna rätten var jättegod. Lax är absolut en favorit. Jag kommer absolut att göra den igen. Testa ni också :-)

Jag har ju också skickat vidare ett recept, den som ska tillaga det är Tina. Så gå nu genast in där och kolla vad det blev!


måndag 16 november 2009

Kyckling curry


Oj vad snabbt det gick att laga dagens middag! Ungefär 20 min och det var riset som tog längst tid. Alla stressade föräldrar därute, detta är något för er... :-) Jag använde mig av en köpt grillad kyckling som jag bara rensade och skar i mindre bitar, perfekt och faktiskt godare än kycklingfiléer till just detta receptet. Majs och ärter brukar jag slänga i grytorna ibland för det funkar ju för det mesta hos barnen. Fast min dotter har helt plötsligt fått för sig att ärtor inte är gott längre....vad ska man säga....dom ändrar sig snabbt i den åldern (hon är 3½ år).

Ingredienser för 5 port:
1 hel grillad kyckling
1 gul lök
1 burk creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
ca 1 msk kycklingfond
curry efter tycke och smak
salt och peppar
ärtor
majs

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Hacka den gula löken och stek den i smör, häll över curryn och låt det fräsa en stund. Tillsätt kycklingen. Tillsätt resterande ingredienser och servera med ris.

Stek löken med curry