tisdag 10 november 2009

Fläskfilé i kantarellsås




Dagens middag bestod idag av fläskfilé i kantarellsås och ris. Kantarellerna plockade vi själva i början av hösten och fryste in. Det går förstås också bra att använda champinjoner.






Ingredienser:
1 st fläskfilé
1 gul eller röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
kantareller ca 2-3 dl
ca 2 msk soja
2 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
ca 2 msk kalvfond
salt och peppar
örtagårdskrydda
smör att steka i

Trimma och skiva fläskfilén. Hacka löken och stek i smör ihop med kantarellerna. Tillsätt fläskfilén och bryn tills den fått färg. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt resten av ingredienserna. Servera ihop med basmatiris och någon grönsak tex kokta ärtor.

3 kommentarer :

  1. Så fantastiskt gott det ser ut och låter, sån där mat är Helena-mat :P

    SvaraRadera