Spaghetti i tomatsås med köttbullar


Kryddburken har skrivit ett inlägg om att man ska ta hand om sina matrester och använda dom till andra maträtter vilket jag absolut håller med om. Vi slänger tydligen 100 kg mat per år!! Idag var en sådan dag när resterna från igår och i fredags togs till vara. I fredags gjorde jag ju Lasagne och däri hade jag Dolmio pastasås, fast jag använde bara hälften så den andra hälften fick bli basen till en tomatsås idag. Ifrån gårdagens middag, Spaghetti och Köttfärssås blev det spaghetti över så det slapp jag koka idag.

Receptet på köttbullarna finns här.

Tomatsåsen gjorde jag så här:
½ burk dolmio pastasås
2 st vitlöksklyftor
1 tomat
olivolja
flingsalt
svartpeppar
lite socker



Hacka vitlöken och fräs i olivoljan, tillsätt den hackade tomaten och fräs i någon minut, tillsätt pastasåsen, salt, peppar och ca 1 tsk socker. Låt puttra på svag värme, gärna någon timme så smakerna kan utvecklas. Häll i den färdigkokta spaghettin och låt det bli varmt, servera ihop med köttbullarna och riv över parmesanost.

Kommentarer

  1. Vad sugen jag blev på köttbullar! De ser supergoda ut :)

    Jag håller också med er om att vi skall ta tillvara på maten. Generellt sett är vi Svenska, och även andra, rätt bortskämda och slänger mat som faktiskt inte är dålig. Vi borde tänka lite längre innan vi gör det för det finns ju faktiskt människor som inte har mat för dagen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar