Kokosmarinerad torsk i foliepaket


Idag stod det torsk på menyn! Och inte vilken torsk som helst utan egenfångad torsk! Känns ju lite extra gott att äta den då :-)

Det här är en perfekt bjudrätt eftersom man kan förbereda den flera timmar innan och sedan tar den bara 10 min i ugnen. Receptet är ifrån tv-programmet"Leila på landet" men jag har ändrat litegrann i det. Vi använde idag torskrygg men det går såklart också bra med fileér. Använd en extra tjock kokosmjölk eller kokosgrädde.


Ingredienser för 4 personer:
800 g kokt potatis
600 g torsk (rygg eller filé)
ca 7 st champinjoner
1 st röd paprika
200 g haricot verts och sockerärtor (blandat)
1 st röd chilipeppar
flingsalt och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
ca 2 cm färsk ingefära
5 st limeblad (helst färska men det går med torkade också)
3 dl kokosgrädde


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Riv 4 st stora foliebitar och lägg ut dom på en bänk. Skiva potatisen, paprikan, champinjonerna och chilin. Skär torsken i portionsbitar. Lägg ut torsken, potatisen och alla grönsakerna på folien, sprid ut chilin över det hela. Salta och peppra.
Forma folien som en skål.
Riv vitlök och ingefära, lägg i en skål och häll i kokosgrädden. Strimla i limebladen och blanda. Fördela över dom fyra foliepaketen. Stäng paketen. Lägg paketen på en plåt och in i ugnen i 10 min, inte längre för då blir fisken för torr.



Denna maträtt är verkligen supergod! Min sambo gav den högsta möjliga betyg och jag är beredd att hålla med :-)












Servera med ett gott vitt vin. Idag valde vi Stoneleigh Sauvignon Blanc, ett vin från Nya Zeeland med mycket fruktsmak som passar jättebra ihop med fisk.


Kommentarer

  1. Så härligt det ser ut. Hade flera gånger planer på att grilla fisk i foliepaket i somras, men det blev aldrig av. Får göra det i ugnen istället :) Ser riktigt aptitligt ut!

    SvaraRadera
  2. mm, ser jätte gott ut. är kokosgrädde samma sak som kokosmjölk?

    SvaraRadera
  3. Sara: Samma sak fast grädden är tjockare och det är det som är bäst att använda i det här receptet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar