fredag 13 november 2009

Kokosmarinerad torsk i foliepaket


Idag stod det torsk på menyn! Och inte vilken torsk som helst utan egenfångad torsk! Känns ju lite extra gott att äta den då :-)

Det här är en perfekt bjudrätt eftersom man kan förbereda den flera timmar innan och sedan tar den bara 10 min i ugnen. Receptet är ifrån tv-programmet"Leila på landet" men jag har ändrat litegrann i det. Vi använde idag torskrygg men det går såklart också bra med fileér. Använd en extra tjock kokosmjölk eller kokosgrädde.


Ingredienser för 4 personer:
800 g kokt potatis
600 g torsk (rygg eller filé)
ca 7 st champinjoner
1 st röd paprika
200 g haricot verts och sockerärtor (blandat)
1 st röd chilipeppar
flingsalt och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
ca 2 cm färsk ingefära
5 st limeblad (helst färska men det går med torkade också)
3 dl kokosgrädde


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Riv 4 st stora foliebitar och lägg ut dom på en bänk. Skiva potatisen, paprikan, champinjonerna och chilin. Skär torsken i portionsbitar. Lägg ut torsken, potatisen och alla grönsakerna på folien, sprid ut chilin över det hela. Salta och peppra.
Forma folien som en skål.
Riv vitlök och ingefära, lägg i en skål och häll i kokosgrädden. Strimla i limebladen och blanda. Fördela över dom fyra foliepaketen. Stäng paketen. Lägg paketen på en plåt och in i ugnen i 10 min, inte längre för då blir fisken för torr.



Denna maträtt är verkligen supergod! Min sambo gav den högsta möjliga betyg och jag är beredd att hålla med :-)












Servera med ett gott vitt vin. Idag valde vi Stoneleigh Sauvignon Blanc, ett vin från Nya Zeeland med mycket fruktsmak som passar jättebra ihop med fisk.


3 kommentarer :

  1. Så härligt det ser ut. Hade flera gånger planer på att grilla fisk i foliepaket i somras, men det blev aldrig av. Får göra det i ugnen istället :) Ser riktigt aptitligt ut!

    SvaraRadera
  2. mm, ser jätte gott ut. är kokosgrädde samma sak som kokosmjölk?

    SvaraRadera
  3. Sara: Samma sak fast grädden är tjockare och det är det som är bäst att använda i det här receptet.

    SvaraRadera