Pastasallad med kyckling


Idag blev det en enkel men mycket god middag. Pastasallad är något som vi ofta gör och tar med oss på picknick eller ut på havet därför var det ett tag sedan vi gjorde det nu. Tycker det är extra viktigt att ha fina råvaror i en pastasallad, tomaterna måste smaka något, fetaosten ska vara av god kvalité, oliverna likaså.

Pastan blir i mitt tycke godare om den är av fullkorn. Olivoljan är ju såklart också viktigt att den är god och till sist är kryddningen viktig. Jag brukar alltid använda mig av Herbes de provence.

Ett tips är att koka pastan en stund innan det är dags att äta, koka den och skölj av med mycket kallt vatten, låt den sedan ligga och svalna och "klibba" ihop, pastan drar åt sig smakerna mycket bättre då. Häll sedan pastan i en bunke och häll över olivolja och kryddorna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna.

I dagens sallad använde jag mig av:
penne fullkorn
röd lök
tomater (röda och gula)
vita stora bönor (brukar annars ha kidneybönor)
kalamatioliver
fetaost
stekt kycklingfilé i bitar
ruccolasallad
rädisor
balsamvinäger att droppa över
olivolja
flingsalt
svartpeppar
herbes de provence

Kommentarer

  1. Vad gott det ser ut och jag fick en stark längtan efter oliver ;-)

    SvaraRadera
  2. Åh, låter som en supergod sallad, sällan det blir sallad här hemma eftersom sonen inte är förtjust i grönsaker.

    Ha en toppendag!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad kul att jag hittade till din fina blogg via Köpstoppsbloggen. Underbart att läsa om två av mina egna stora intressen. Hit kommer jag definitivt igen! Hälsningar Mimmi

    SvaraRadera
  4. Hej Martina,
    Tack för din kommentar i min matblogg, blir alltid lika glad. Kul också för då fick jag upptäcka din blogg. Jag har länge tänkt på att sätta en surdeg och det ska jag banne mig också göra, det är ju så gott! Ska nu ta och kika runt i din blogg...
    Ha det gott i höstmörkret,
    Nadja

    SvaraRadera
  5. Salladen ser fantastiskt god ut! Den blir det lunch i morgon :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar