onsdag 4 november 2009

Parmalindad laxfilé med pestospaghetti


Parmalindad laxfilé

Mmmm, det här blev riktigt, riktigt smarrigt, vilka smaker! Idag använde jag mig av parmaskinkan som jag köpte i saluhallen igår. Väldigt enkelt men oj så gott.
Salta och peppra laxfileérna, linda in dom i parmaskinka. In i ugnen på 200 grader ca 10-12 min.
Till detta blev det spaghetti med pesto och parmesanost.

Peston gör man så här:
2 dl basilikablad
1½ dl olivolja
30 g pinjenötter
5 msk riven parmesanost
2 st vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar



Mixa alla ingredienser utan vitlöken och kryddorna. Lägg upp i en skål och pressa ner vitlöken och salta och peppra.
Blanda med den kokta spaghettin och riv över parmesanost.

Servera ihop med extra pesto, ruccolablad, en god bit bröd och gärna ett glas rött vin.

1 kommentar :

  1. Mums, måste prova! Vad härligt kreativ du är i matlagningen.

    SvaraRadera