fredag 20 november 2009

Fläskfilé i smakrik sås med pasta


Så var det ju det där med fredagsmaten. På fredagen får ju gärna maten gå snabbt men det måste ju också vara gott såklart. Pasta funkar ju alltid och så var ju fläskfilén billig på Ica.... Det blev fläskfilé i en väldigt smakrik sås med spaghetti. Till fredagsmyset blev det en Saffranskaka som var sååå god, fick toppbetyg från övriga familjen, receptet kommer snart...

Så här gjorde jag med fläskfilén, blev ca 5 portioner:

1 st fläskfilé
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
ca 8 st soltorkade tomater
några champinjoner
ca ½ dl tomatpuré
4 dl matlagningsgrädde
1½ msk kalvfond
salt och peppar
oregano
olivolja

Hacka lökarna. Skiva champinjonerna, ansa och skär fläskfilén i mindre bitar. Hacka tomaterna. Fräs löken i olivoljan, tillsätt champinjonerna och tomaterna. Låt fräsa en stund, tillsätt köttet. Stek tills köttet är brynt, häll över tomatpurén. Tillsätt grädden och fonden. Krydda!
Servera ihop med spaghetti och riven parmesanost och såklart ett glas rött vin. Vi valde idag ett Torres vin, Coronas Tempranillo, kryddig fruktig smak med inslag av plommon, körsbär och lakrits (enligt Systembolaget :-). Jättegott!

1 kommentar :

  1. Smarrigt! Jag gillar pasta väldigt mycket, och fläskfilé i sås är ju inte dåligt det heller..

    SvaraRadera