lördag 28 november 2009

Mjuk pepparkaka med lingonsylt


Det här är en mjuk pepparkaka som passar perfekt nu i adventstider. Den smakar och doftar ljuvligt av alla underbara kryddor, kardemumman är en stor favorit och den framträder mycket i det här receptet. Lingonsylten gör den saftig och god. Receptet har jag hittat på Allt om Mat

Ingredienser:
3 st ägg
3 dl strösocker
1 dl lingonsylt, rårörd
2 dl vispgrädde
50 g smör, smält
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 krm nejlika
1 tsk ingefära

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en avlång 2 liters form. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt lingonsylt, grädde och smör. Blanda varsamt.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner blandningen och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den är torr när du provar med sticka. Täck ev med bakplåtspapper om den ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

1 kommentar :

  1. Spännande att ha lingonsylt i kakan, det hade jag aldrig tänkt på själv tror jag..

    SvaraRadera