Det här är ett recept som jag återkommer till om och om igen. Det är supergott! Det går ju givetvis att göra revbensspjäll eller kamben bara på grillen och inte förkoka dem men det är ett helt annat recept ;-)
Först ska man koka revbenen, sedan lägga på en glaze (och denna glazen är så otroligt god) och sedan ska dom få färg på grillen.
Häll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. Lägg i löken i klyftor, buljongen och vitlöksklyftorna. Låt koka upp, lägg i revbenen och låt koka i ca 1 timme.
Blanda ihop alla ingredienser. Ta upp revbenen och pensla på glaze.
Grilla revbenen till dom fått fin färg.
Först ska man koka revbenen, sedan lägga på en glaze (och denna glazen är så otroligt god) och sedan ska dom få färg på grillen.
Ingredienser revbensspjäll:
1 kg revben
3 röda lökar
2 st köttbuljongtärningar
2 st vitlöksklyftor
vatten
Häll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. Lägg i löken i klyftor, buljongen och vitlöksklyftorna. Låt koka upp, lägg i revbenen och låt koka i ca 1 timme.
Glaze:
2 msk oystersås
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1 msk honung
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
saften av en lime
Blanda ihop alla ingredienser. Ta upp revbenen och pensla på glaze.
Grilla revbenen till dom fått fin färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar