Grillade revbensspjäll med underbar glaze

Det här är ett recept som jag återkommer till om och om igen. Det är supergott! Det går ju givetvis att göra revbensspjäll eller kamben bara på grillen och inte förkoka dem men det är ett helt annat recept ;-)

Först ska man koka revbenen, sedan lägga på en glaze (och denna glazen är så otroligt god) och sedan ska dom få färg på grillen.

grillade revbensspjäll



Ingredienser revbensspjäll:
1 kg revben
3 röda lökar
2 st köttbuljongtärningar
2 st vitlöksklyftor
vatten

Häll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. Lägg i löken i klyftor, buljongen och vitlöksklyftorna. Låt koka upp, lägg i revbenen och låt koka i ca 1 timme.


Glaze:
2 msk oystersås
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1 msk honung
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
saften av en lime

Blanda ihop alla ingredienser. Ta upp revbenen och pensla på glaze.
Grilla revbenen till dom fått fin färg.


Kommentarer