måndag 18 september 2017

Möra revbensspjäll med rökta rödbetor

Måndag och ny vecka! Måste komma igång med veckoscheman igen, det är så himla bra när man vet dag för dag vilken mat vi ska laga och barnen gillar det också. Får bli start från och med nästa vecka :-)

Härligt rökta revben!

Idag blir det ingen matlagning för vi har kvar så mycket mat ifrån helgen. Fortsätter att grilla, älskar att grilla och man får passa på så länge vädret tillåter det. Snart står jag väl där med mina grytor och det är ju inte helt fel det heller. Vi grillade i alla fall både revben, ryggbiff och entrecote i lördags. Kör numera samma recept på revbenen hela tiden, det blir så himla gott! Älskar Adams rib rubb, den gör allt kött fantastiskt mört och gott, köp om ni inte gjort det! Finns tex HÄR men också i de flesta matbutikerna. Dock brukar vår lokala Ica-butik sluta med den nu runt september och när jag frågar efter den så blir svaret att grillsäsongen är över.....WHAT! ÖVER??? Grilla gör man väl året om!


Ingredienser fantastiskt möra revben
en bit revbensspjäll
olivolja
Adams rib rubb

Börja med att snygga till spjällen och ta bort membranet på baksidan. Gnid in med olivolja och häll sedan över rubben. Tryck försiktigt in rejält med rubb runt om. Om tiden finns så blir resultatet allra bäst om köttet får ligga några timmar med rubben, gärna över natten.

Tänd grillen för indirekt grillning. Försök hålla runt 150 grader, häll på rökspån och på med köttet. Låt ligga 2 h och spraya gärna med någon god blandning några gånger tex äpplejuice/äppelcidervinäger.

Ta ut och låt vila 10 minuter, ät och njut!

Redo för grillen!

Vi grillade som sagt var även ryggbiff och entrecote, till det blev det rökta rödbetor och basilikamajonnäs.


Rödbetor med olivolja, salt, peppar, timjan och smör. På grillen i ca 40 min.

Färdiga!

Härlig grillmiddag!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar