Hemgjord lakritssemifreddo

Jag är ett riktigt lakritstroll och häromdagen blev jag så sugen på lakritsglass. Hade ingen lust att åka iväg och köpa glass utan det blev istället hemmagjord semifreddo. Semifreddo är en italiensk glass som ska serveras halvfryst. Jag har tidigare bloggat om en jordgubbssemifreddo som är riktigt god men här får ni alltså också receptet på en lakrtissemifreddo :-)

Ingredienser
4 ägg
3 dl strösocker
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
Separera äggulorna ifrån vitorna och vispa gulorna ihop med ½ dl socker och fröna ur vaniljstången poröst.
Vispa grädden fluffig och blanda i yoghurten. Blanda i äggsmeten. Vispa äggvitorna med ½ dl socker till ett hårt vitt skum. Vänd försiktigt ner i äggsmeten och blanda runt. Häll glassen i en form.

Lakritssås
4 st kick (lakritsgodis)
2,5 dl vispgrädde
1 dl råsocker
1 dl sirap

Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka käcken grovt och häll ner i kastrullen. Låt såsen koka tills den tjocknar. Såsen tjocknar ännu mera om du sedan ställer in den i kylskåpet någon timma.

Ringla i såsen i glassblandningen och rör om försiktigt. Ställ in formen i frysen i ca 4 timmar. Servera eventuellt med ännu mera lakritssås :-) Gott, gott!!

Kommentarer

  1. Oj, oj det här är nästan farligt att läsa för någon som tycker så mycket om lakrits som jag gör...

    SvaraRadera
  2. Hoppla! Jag är ju också ett lakritstroll. Kanske ska göra denna till helgen....Yammi!

    SvaraRadera
  3. Låter gott! :) Ska ha examens/inflyttnings/födelsedagskaffe nu i helgen å detta sku vara lite kul att bjuda på, undrar bara om det går att använda vanligt socker eller farinsocker ist. för råsocker?
    //Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pia, det går jättebra med vanligt socker!

      Radera
    2. Thanx, detta var juh helt fantastiskt gott! :) Ska prova med chokladsås nästa gång :)
      H. Pia

      Radera

Skicka en kommentar