lördag 12 februari 2011

Plockmat - ostar och italienska delikatesser


Ja, gårdagens fredagsmiddag blev riktigt god. Vi gjorde revbensspjäll och så var jag i saluhallen och köpte diverse godsaker. Det blev tryffelsalami, parmaskinka, soltorkade tomater, spanska oliver, soltorkade kalamataoliver, parmesanost, italiensk getost, dansk krämig ost, brieost, crostini. Till detta serverade jag mina egengjorda marmelader som passar riktigt bra till ostarna, tomatmarmelad och fikonmarmelad.

Från Italien har vi getost och parmesanost, från Frankrike har vi brieost och från Danmark en krämig smakrik ost.
Crostini med rosmarinsmak.
Tryffelsalami och 24 månaders parmaskinka.
Soltorkade tomater, soltorkade kalamatioliver (oj vad salta dom var) och gröna/svarta spanska oliver utan kärna.
Revbensspjäll.

Till detta blev det förstås rött vin. Allt var riktigt gott, dom soltorkade oliverna var väldigt goda men också väldigt salta! Godaste osten var nog getosten. Getosten tillsammans med tomatmarmeladen var en ljuvlig kombo!

Solen skiner idag och det är lördag, dock ganska så kallt. Nu blir det en promenad i solskenet så jag med gott samvete kan smaska på lite god choklad ikväll ;-)

1 kommentar :

  1. Ser ut som att ni fick smaska i er hur mycket gott som helst!

    Ha en fortsatt bra helg!

    SvaraRadera