Kex, ost och marmelad - en oslagbar kombo!


När vi var på Tjolöholms julmarknad för någon vecka sedan så köpte jag bland annat ett gäng med goda franska ostar, minns tyvärr inte namnet på de men det var en grönmögelost, en getost och en brieost. Alla tre fantastiskt goda.


Något som jag tycker är väldigt gott är digestivekex med ost och någon god marmelad. Denna gången blev det min tomatmarmelad, havtornsmarmelad och den senaste i gänget, fikonmarmeladen. Havtornsmarmeladen har jag köpt men dom andra två har jag gjort själv. Har du inte testat tomatmarmeladen ännu så gör det, du kommer inte ångra dig, den är så god. Fikonmarmeladen går heller inte av för hackor ;-)


Vad har ni andra för god kombo att tipsa om??

Kommentarer

  1. Vi har tryckt in blåmögelost i torkade aprikoser några gånger och det blir kanongott, lite sött och salt på samma gång där oxå.
    Tomatmarmelad låter ju spännande, det kikar vi vidare på.

    Ha en skön vecka.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte om så tjocka kex till ost. Äter helst osten som den är i tjocka skivor med vin eller glögg till. Men annars är det gott med något sött till om osten är salt. Dina ostar så ruggigt goda ut.

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut, dock är jag lite konfunderad eftersom du har brett på undersidan på kexet. Kanske du kan sätta in en ny bild?

    SvaraRadera
  4. Anonym: antar att du skojar.....

    SvaraRadera
  5. Hej
    Ser att ni gillar havtorn och förstått hur nyttigt det är. Vill ni beställa mera är ni välkommna. Vänligen Fredrik Larssen
    www.larssens.se

    SvaraRadera

Skicka en kommentar