De här viltköttbullarna blev fantastiskt goda och tomatsåsen likaså! Ni måste testa!
Ingredienser köttbullarna:
- 1 kg rådjursfärs (eller annan viltfärs)
- 1 scharlottenlök
- 1 ägg
- 1 dl glutenfritt ströbröd (jag mixar själv från hembakat bröd)
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk fond, tex den HÄR från Bong som kommer komma i nästa Smakbox
- torkad timjan och torkad oregano, ca 1 msk av varje
- salt och peppar efter smak
Blanda ihop ströbrödet med grädden i en skål och låt stå några minuter. Hacka löken och tillsätt resterande ingredienser till skålen. Blanda ihop och ställ undan i kylen medans du gör såsen.
Ingredienser tomatsås:
- 1-2 scharlottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- olivolja
- 1 st selleristjälk
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk fond
- 2 burkar krossade tomater eller motsvarande mängd färska tomater (jag använder mina egenodlade)
- 1 dl rött vin
- timjan och oregano
- salt och peppar
Hacka lökarna och fräs på i olivoljan i en kastrull. Låt gå några minuter tills löken blir genomskinlig, tillsätt sellerin. Tillsätt sedan tomatpurén och låt fräsa på någon minut. Häll i krossade tomater, använder du färska så hackar du upp de först. Häll över vinet och fonden och låt koka upp. Tillsätt alla kryddor. Här blir det exta gott med färska kryddor men går förstås också bra med torkade, ca 1 msk av varje. Smaksätt med salt och peppar.
Låt nu tomatsåsen koka minst en timme.
Forma färsen till köttbullar och stek på snabbt i en stekpanna så de får lite färg. Lägg sedan över i tomatsåen och låt gå klara medans du kokar pastan.
Servera allt tillsammans och njut!
Använder du min kod MATOCHODLA så får du fram till den 15 nov 2023 50% rabatt på första boxen vid start av en prenumeration på Smakbox eller vid köp av en gåva.
Kommentarer
Skicka en kommentar