fredag 7 februari 2020

Avocadotoast med pocherat ägg och wasabikrydda

Jag är ju egentligen ingen frukostmänniska men på helgerna så brukar jag försöka göra mig en lite godare frukost än på vardagarna och den här frukosten tycker jag absolut är perfekt en lördagsmorgon. En avocadotoast med rökt skinka och pocherat ägg. Älskar ju avocado och ägg men den rökta skinkan är också viktig så man får lite god rökig smak. Jag äter ju inte gluten så rostbrödet måste förstås för mig vara glutenfritt.

avocadotoast med pocherat äggBörja med att hetta upp vatten i en kastrull. När det nästa kokar så saltar du rätt så rejält och häller i en skvätt vinäger, kanske 2 tsk, sänk värmen så vattnet inte stormkokar. Knäck ägget ner i en liten kopp. Ta en ballongvisp och vispa i vattnet så det bildas en virvel, häll i ägget och låt koka ca 3 min. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på en tallrik med papper på.

Under tiden ägget rinner av så rostar du ditt bröd. Mosa sedan på avocadon på brödet, salta och krydda med Santa Marias Wasabi & Sesame kryddblandning och lägg på en skinkskiva. Toppa med det pocherade ägget. Jag använde väldigt små ägg så det fick bli 2 ägg per skiva för mig. Avsluta med att sprinkla över mer Wasabi & Sesami krydda. Klart!

Skär ett snitt i äggulan så den rinner ut.

Kryddblandningen ger en liten hetta och en nötig smak vilket passar perfekt med övriga ingredienser. Du kryddar upp din vardagsmat helt enkelt! :-)

Wasabi & Sesame


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar