måndag 16 september 2019

Förläng sommarkänslan med Chill Out Shiraz Rosé California

Vad säger ni, är det sensommar eller höst nu? Beror ju förstås på var i landet du bor men jag tycker det fortfarande är sensommar. Och det betyder ju att man fortfarande kan dricka rosé eller hur! :-) Nej, skämt åsido, rosé kan man ju faktiskt dricka året om men det är ju extra gott om solen skiner tycker jag. Så vill du förlänga sommarkänslan så passar ju ett glas rosévin perfekt.

chill out


Chill Out Shiraz Rosé California ett ett rosévin som passar lika bra att dricka som det är som till mat och det kan med fördel kombineras med flera olika smaker – kyckling, skaldjur och fisk. Chill Out har en fruktig smak med toner av hallon, björnbär och körsbär och doften är frisk och fruktig med inslag av hallon och björnbär.

Det här vinet är gjort på druvan Shiraz som kommer från olika vingårdar runt om i Kalifornien. Kalifornien har ett kilmat som liknar medelhavsklimatet där dessa druvor trivs extra bra. Efter skörden krossas druvorna och skalen får ligga i musten en stund under jäsning, vilket ger vinet dess vackra rosa färg och dess fruktiga smak. För att bevara den fräscha fruktigheten jäser vinet på rostfria ståltankar innan det tappas.

Eftersom vinet passar till skaldjur så tänker jag att man kan ha den här boxen till någon av höstens kräftskivor. Vi ska ha kräftskiva om 2 veckor och då kommer jag bjuda på det här vinet. Borde passa perfekt!Du hittar förstås vinet på Systembolaget. Boxen kostar 219 kr och den har nr 3105. Inga kommentarer :

Skicka en kommentar