Midsommarafton 2019

Vädermässigt började midsommarafton väldigt bra, nästan för bra. Det var inte supervarmt, låg nog runt 20 grader men här hemma i vår trädgård där vi skulle vara blir det alltid mycket varmare. Och solen sken :-) Ja, det bra vädret höll sig i alla fall över vår midsommarlunch och dessutom några timmar till, sedan kom såklart regnet, vad är en midsommar utan regn här på västkusten?

Inledde med ett glas bubbel. Den här proseccon tycker jag är väldigt god, inte för sur utan lagom söt.

Visst hade det varit mycket mysigare om vi kunde suttit ute hela kvällen men man kan inte få allt. Gott sällskap och god mat! Vi hade våra kompisar över som har en jämnårig son med vår Rasmus.


Vi inledde med en klassisk midsommarlunch bestående av sill (både hemmagjord och köpe), gravad och rökt lax, köttbullar och korv till barnen och såklart färskpotatis. Inte min egen tyvärr, den var inte riktigt klar. Fick ju en frostnatt i början av säsongen då potatisplantorna sjönk ihop, det gjorde nog att den blir klar lite senare. Till maten passade det väldigt bra att ta med några av produkterna ifrån senaste Smakboxen som ju hade temat "bjudning". Det blev knäckebröd ifrån Leksand, goda ostar och det goda smörgåspålägget Zeta Bre Oliv. Riktigt gott faktiskt.




O.P Andersson är ju given på midsommarbordet ;-)


Knäckebröd med surdeg ifrån Leksands knäcke. Väldigt gott ihop med Zeta Bre Oliv!

Lax såklart älskar ju lax!

Dags att äta!

Gänget!

Zeta Bre Oliv



Sedan klädde vid midsommarstången, drack lite mer prosecco/öl, barnen lekte och badade i poolen och senare kom då regnet. Till middag skulle jag ju grilla förstås så då fick regnjackan åka fram.





 Det blev grillade lammspett som jag marinerat i olivolja, rivet citronskal + lite saft, hackad vitlök, färsk rosmarin, salt och peppar. De hade legat i marinad i över 1 dygn så köttet var mört och gott. Till detta blev det bakpotatis och sötpotatis som vi körde på grillen, tog lite över en timme innan de var mjuka. Grillade majskolvar och en god sallad med bland annat vattenmelon i. Mycket gott!

Bakpotatisar på grillen.

Fräsch sallad

Lammspett


Till efterrätt gjorde Ulle och barnen en jättegod marängtårta med massor av jordgubbar.



Midsommartårta

På kvällen efter regnet hade slutat tog vi en liten kvällspromenad.


Min fina midsommartjej! 💕💕💕




Och midsommarkillarna!



Och som sagt var, det hade ju varit trevligt om vi fått sitta ute resten av kvällen men det blev mysigt inne också. Tack Ulle, Jesper och Charlie för en trevlig midsommar!

Kommentarer