Kolja i gul, krämig sås + massor av grönsaker

Den här fiskrätten måste jag tipsa om. Det är så himla bra när man kan slänga in allt i en och samma form, inte massa kastruller att hålla koll på utan en form, in i ugnen och sedan är det klart. Du kan givetvis använda lax istället om du vill. Jag använde kolja men det går också bra med torsk förstås. Grönsaker tar du dem du har hemma och så mycket som du vill ha med. Kokosmjölken kan också variera hur mycket du ska ha, lite beroende på hur mycket grönsaker och fisk du har.



Ingredienser
vit fisk tex torsk eller kolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
en ca 2 cm bit färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
blomkål
broccoli
morötter
kokbanan 
champinjoner
en lime
ca 4 dl kokosmjölk
färsk koriander

Hacka lökarna och ingefärna. Smält lite kokosolja i en kastrull och stek på under några minuter. Tillsätt gurkmeja och kokosmjölken. Låt koka upp och ställ sedan åt sidan.

Dela upp fisken i lagom portionsbitar. Olja en ugnsform och lägg i fisken. Skiva upp alla grönsaker och dela limen i klyftor. Lägg över grönsakerna i formen. Pressa över limen över fisken och lägg sedan klyftorna tillsammans med övriga grönsaker. Salta över fisk och grönsaker.

Häll över kokosmjölken över fisken. In i ugnen på 180 grader och kör ca 20-30 min tills fisken är klar.

Servera i skålar och strö över färsk koriander.




Kommentarer