Glutenfria muffins med dadlar

Innehåller annonslänk till adlibris.

Måste bara tipsa om de här supergoda muffinsen som jag gör ibland. Dessa funkar väldigt bra om du som jag sällan äter sötsaker men ibland blir sugen på något sött. De innehåller ju inget socker, dock lite honung, dessutom är ju dadlarna rätt söta så äter jag en sådan här så är jag nöjd sedan. Ibland slänger jag också i 2 tsk lakritspulver, älskar lakrits :-) men du kan också utesluta det om du vill.
Orginalreceptet kommer från Annikas paleokök.





Ingredienser 8-10 st
10 dadlar
2 dl mandel- eller hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips (naturella)
1 tsk bakpulver
2 tsk lakritspulver (kan uteslutas om du inte gillar lakrits)
4 msk kakao
1/2 dl smält kokosolja
1-2 msk honung
en nypa havssalt
3 ägg


Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Ta ur kärnan ur dadlarna och mixa tillsammans med mjölet och kokoschipsen. Tillsätt sedan lakritspulver, bakpulver, kakao, kokosoljan, saltet och honungen. Mixa ihop igen. Tillsätt sedan ett ägg i taget medans du mixar.

Ta sedan hjälp av två skedar och häll upp smeten i 9 muffinsformar (se bilden). Använd gärna en muffinsform.

In i ugnen 10 min. Låt de stå i kylen 30 min innan du sedan äter och njuter!




Kommentarer