tisdag 12 februari 2019

Indisk fish curry med torsk

Nu den här årstiden när det är kallt så tycker jag det är himla gott med kryddrik mat, inte stark mat men kryddig mat tex indiskt och thaimat. Hade lite frysta torskfiléer hemma och istället för att som jag i vanliga fall brukar göra, antingen steka på dem i smör eller köra i ugnen så gjorde jag en "fishcurry". Massor med härliga kryddor, massa grönsaker och så den goda torsken till det. Mycket gott!

fishcurry

Ingredienser
1 kg torskfilé
2 gula lökar
4 vitlökar
kokosolja
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk garam masala
ev lite cayennepeppar
salt
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
grönsaker tex paprika, aubergine, squash, champinjoner, broccoli, blomkål osv

Hacka lökarna och stek i oljan några minuter. Tillsätt ingefäran och alla kryddor. Låt bryna någon minut. Tillsätt vattnet och de krossade tomaterna. Låt puttra ca 15 min.

Skär dina grönsaker i mindre bitar och stek på i en annan stekpanna, salta och häll över i curryn. Tillsätt kokosmjölken.

Skär fisken i mindre bitar och salta. Tillsätt till curryn och låt fisken gå färdigt ca 5 min.

Servera med tex bulgur, ris eller blomkålsris.

fishcurry


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar