Grönsaksbowl för 5:2 dagar

Sådana här grönsaksbowls äter jag mycket av nu när jag har börjat köra 5:2 igen. Av någon anledning så älskar jag att äta ur en skål med sked ;-) För att inte kalorierna ska dra iväg när man äter 5:2 så är det rätt så smidigt att hålla sig till vegetarisk mat. De flesta vet ju säkert vad 5:2 är vid det här laget, man ska ju 2 dagar i veckan hålla sig till 500 kcal per dag. Jag ska erkänna att jag inte är jättenoga med att räkna kalorierna till just 500 men jag ser till att jag äter någonstans runt där, betydligt mindre än övriga dagar.

grönsaksbowl



De här bowlsen brukar jag bottna med tex blomkålsris, vanligt ris eller quinoa. Sedan brukar jag hacka spenat och ruccola och varför jag hackar är för att det är enklare att äta med sked då helt enkelt ;-) Till detta så har jag på den här bilden gjort lite ugnsrostade grönsaker såsom broccoli, palsternacka, champinjoner, blomkål osv. Ibland steker jag lite blandade grönsaker istället. Sedan lägger jag grönsakerna i skålen och blandar runt. Gott, gott och faktiskt mättande :-)


Grönsakerna går ju förstås att variera i all oändlighet. Jag brukar oftast också lägga till något protein i form av kikärtor eller någon form av bönor. Även råa grönsaker som gurka och tomat är också förstås gott att lägga till.

Ja, funderar du på att köra lite 5:2 så fick du nu lite tips på vad du kan äta dessa dagar :-)

grönsaksbowl

Kommentarer