Laxsashimi - nyårsaftonens förrätt

Alltså den här rätten måste ni testa! Sashimi med lax, avocado och god marinad, så himla gott och passade perfekt som förrätt på nyårsafton.

Vi köpte salmalax men du kan givetvis använda vanlig lax också. Eftersom allt är rått så är det bra att hålla god hygien under tiden du gör maten dvs tvätta händerna noga ;-)

laxsashimi


Ingredienser till 4 personer
300 g salmalax
picklad rödlök
löjrom
en halv gurka
2 avocado
3 salladslökar

Marinad
2 cm färsk ingefära
0,75 dl japansk soja
1 tsk socker
1 tsk sesamolja
saften från 1,5 lime

Riv ingefäran och blanda ihop med övriga ingredienser. Ställ i kylen någon timme.

Skär upp laxen i tunna skivor, fördela på 4 tallrikar. Häll över en del av marinaden över laxen.

Ta bort kärnhuset på gurkan och skär i små tärningar, fördela över laxen. Skiva salladslöken och fördela även den över laxen tillsammans med den picklade rödlöken.

Skär avocadon i mindre bitar och fördela över tallriken. Lägg ut små högar med löjrom över övriga ingredienser eller lägg dens om en hög i mitten av tallriken. Servera med resterande marinad i små skålar.

Receptet hittade jag på Mattugg.


Kommentarer