Glutenfritt filmjölksbröd med bovetemjöl

Är du ute efter ett snabblagat bröd som dessutom är glutenfritt så tycker jag du ska testa det här filmjölksbrödet som blev väldigt gott. Snabblagat är ju kanske inte helt rätt då det ju ska stå i ugnen 60 min men det som går snabbt är att blanda ihop degen, det går snabbt. Inget jäsande och annat jobbigt väntande, bara att blanda ihop och ner i formen.
filmjölksbröd

Ingredienser
3 dl havregryn
75 g fiberhusk
2 1/2 dl bovetemjöl
2 msk sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
100 g hasselnötter eller valnötter
3 msk honung
6 dl filmjölk


Sätt ugnen på 175°C.

Blanda havregryn, fiberhusk, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt i en bunke. Grovhacka nötterna.

Tillsätt honung och filmjölk i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en smet.

Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 minuter. Brödet ska ha fått en hård skorpa och inte vara kladdigt längre.



filmjölksbröd

Receptet hittade jag inne på Ica men jag har ändrat på det litegrann ;-)


Kommentarer