Ugnsbakad kolja med tomat- och vinsås

Vit fisk såsom kolja och torsk är ju väldigt gott men behöver ofta lite hjälp på traven för att få upp smakerna. Den här tomat- och vinsåsen gjorde susen, den gjorde att fisken fick en härlig medelhavssmak vilket blev väldigt gott. Vad man serverar till fisken är en smaksak, jag fick broccolimos, resten av familjen åt potatismos.

ugnsbakad kolja


Ingredienser
kolja eller torsk
salt och peppar
olivolja
smör
körsbärstomater
oliver
en gul lök
en vitlöksklyfta
ca 1-2 dl vitt vin
örtkryddor efter smak, jag tog oregano men färsk basilika är nog också gott

Lägg fisken i bitar i botten av en ugnsform. Salta och peppra. Låt ligga och vila medans du gör såsen.

Hacka lökarna och fräs upp i olivolja och smör. Tillsätt halverade körsbärstomater och oliver och låt steka några minuter. Tillsätt vinet och kryddorna. När såsen har bubblat en stund häller du sedan den över fisken och kör in i ugnen på 180 grader i ca 12 min.


Kommentarer