Dahi chicken - Indisk kycklinggryta

Gillar ni indisk mat? Jag har alltid sagt att jag inte gillar indisk mat och det är för att jag faktiskt aldrig ätit god indisk mat på restaurang här i Göteborg. Men....nu gjorde jag en indisk gryta själv och det blev fantastiskt gott så jag får nog ta tillbaka det där om att jag inte gillar indisk mat 😆

dahi chicken


Googlade runt lite på indiska grytor och fick syn på en som heter Dahi chicken. Finns lite olika varianter på den men så här gjorde jag i alla fall:

Ingredienser
1 kg kycklingfilé
olja att steka i tex kokosolja
1 tsk kumminfrön
några lagerblad
1 tsk svartpeppar från kvarn
5 kryddnejlikor (hela)
3 tsk ingefärspasta tex den här
2 vitlöksklyftor
3 röda lökar
salt
1 färsk chili (mer eller mindre beroende på hur stark mat du klarar av)
3 hackade tomater
1 tsk chilipulver
2 dl yoghurt
4 dl vatten
blomkålsbuketter
färsk koriander
1 tsk garam masala
ev maizena

Hetta upp oljan i en wok, lägg i kumminfrön, lagerblad och svartpeppar. Blanda runt. Skiva upp rödlöken och lägg i tillsammans med kryddnejlikor, ingefärspastan, pressad vitlök och lite salt. Blanda runt någon minut.

Hacka chilin och lägg i tillsammans med de hackade tomaterna, tillsätt chilipulver.

Skär kycklingen i rätt stora bitar, tillsätt till grytan och salta. Blanda runt en stund. Tillsätt yoghurt och vatten. Blanda runt och låt puttra i ca 20 min. Tillsätt små blomkålsbuketter när det är ca 15 min kvar. Krydda till sist med garam masala och tillsätt färsk hackad koriander (eller persilja om du inte gillar koriander. Vill du ha grytan lite tjockare så kan du tillsätta lite maizena.

Servera tex med ris.


dahi chicken


Kommentarer