En härlig dag i Göteborgs södra skärgård




 Åh, vi hade en så himla härlig dag igår. Vi tog vår båt och åkte ner till södra skärgården. För er som känner till Göteborg och vår skärgård så har vi vår båt i Björlanda kile på Hisingen.


Hjuvik, här skulle man bo!



Lilla Rösö
Att åka till södra skärgården tar sin lilla tid men vädret var fantastiskt så den trippen var bara härligt. Vi åkte genom Eskils kanal, förbi Lilla Rösö som är så himla fint och pittoreskt (se bilderna ovan) och förbi Önnereds brygga. Till slut hoppade vi i land på en kobbe där vi var helt ensamma, ja i alla fall till Jonnys bror med familj kom ;-) Vattnet var härligt och salt!

Vissa njöt lite extra 💙


Min dotter står på händer precis överallt, även på klipporna ;-)

Bröderna

Efter några timmar åkte vi vidare till Donsö och intog en sen lunch på Isbolaget. Härligt ställe som ligger i hamnen på Donsö. Mycket gott på menyn så det var svårt att välja men hamburgaren jag tog var fantastiskt god och ölen till den, ja den satt fint efter en heldag i solen.

Isbolaget Donsö
Hur gott!!

Efter lunchen tog vi varsin glass ute vid Strandtappen, de hade supersköna Fatboys på bryggan, där kunde vi legat hur länge som helst, superskönt!

Strandtappen Donsö

Är ni på semester i Göteborg får ni ju inte missa vår övärld. Då kan ni ta er till Saltholmen, därifrån går det massor med båtar ut till de olika öarna.

På väg hemåt igen, ute i horisonten ser ni alla stora fartyg som väntar på att få åka in i Göteborgs hamn.



Kommentarer