tisdag 19 juni 2018

Tips på lunch eller förrätt till midsommar - jordgubbsbruschetta

Om man inte vill äta den klassiska midsommarlunchen som oftast består av sill, potatis, lax osv så tycker jag man kan ha en somrig förrätt istället, tex den här jordgubbsbruschettan passar alldeles utmärkt. Se till att hitta fina goda svenska jordgubbar, gärna från någon lokal gård i närheten, de brukar vara godast. Äter du vanligt bröd så är ju surdegsbrödet överlägset godast men annars får du leta efter något glutenfritt eller göra eget tex det HÄR.

jordgubbsbruschetta
Så härligt somrigt!

Ingredienser till 4 portioner
8 st skivor surdegsbröd eller något glutenfritt (2 var)
1 pkt jordgubbar (alla går inte åt)
olivolja
balsamvinäger
färsk basilika
1 msk rårörssocker
mascarponeost

Börja med att skiva jordgubbarna i ½ cm tjocka skivor och lägg i en skål. Häll över ca 1 msk balsamvinäger, sockret och en handfull strimlad basilika. Rör om och låt stå.

Grilla brödskivorna i en grillpanna eller på grillen tills dom fått fina ränder. Ringla över olivolja. Smeta på mascarponeost i ett ganska tjockt lager.

Fördela jordgubbarna över brödbitarna, avsluta med lite extra balsamvinäger och några basilikablad.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar