tisdag 15 maj 2018

Shish kebab - grillade lammfärsspett

Puh vilken värme vi har här i Göteborg! Jag klagar inte :-) Älskar värmen. Med värmen så åker ju oftast grillen fram, jag grillar ju året om förstås och så gjorde jag även i söndags. Det blev shish kebab, lammfärsspett smaksatta med härliga kryddor och massor av vitlök. Till spetten blev det sötpotatis i ugn och tzatziki.

shish kebab


Det är lite klurigt att grilla färsspett tycker jag, viktigt att man oljar in de rejält och gärna också gallret. Hög värme är det som gäller och sedan inte vända de för snabbt.

Ingredienser
1 kg lammfärs
3 stora vitlöksklyftor
1 ägg
färsk persilja
några myntablad
rivet skal av en citron
1 tsk spiskummin
1 kryddmått cayennepeppar
salt och peppar

lammfärsspett

Hacka vitlökarna och de färska kryddorna fint. Blanda ihop med övriga ingredienser. Forma till kebab på spett och grilla på hög värme.

Servera med sötpotatisklyftorna och tzatzikin.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar