Den blommande trädgården och nya trädgårdsmöbler

Vilket väder vi har haft den här veckan, varmt och soligt!. Det är så himla kul att komma hem till en blommande trädgård varje dag. Så fantastiskt fint nu i trädgården när mycket har börjat blomma. Det hände verkligen mycket under den veckan vi var borta. Det var ju inte ens löv på träden när vi åkte och nu blommar syrenerna!

lila syren
Härligt doftande syrener!

Äppleträdet blommar som aldrig förr och i år ser jag faktiskt en hel del bin men framför allt humlor. Förra året hade vi rätt så lite blommor och jag såg inte en enda humla, fick heller inte många äpplen. I år hoppas jag på många många äpplen så jag kan göra äpplemust!


Äntligen får vi också sitta och mysa i möbelgruppen som vi köpte i höstas. Sol hela dagen men fram till em/kvällen så är det skugga och lite svalare. Mitt olivträd och fikonträd fick komma ut i år och står på varsin sida om soffan.


Olivträdet har lite knoppar men jag har inga förhoppningar om oliver.
Även några av mina tomatplantor fick komma ut i år som ni ser nedan. Har ju de flesta i växthuset såklart men jag hade några över så de fick komma ut. Får se hur de klarar sig. Övriga växter på bilden är afrikas blå lilja, fuschsior och hortensia.


Våran andra sittplats där vi oftast sitter och äter frukost och middag.

Här är det mysigt att ta fredagens glas vin ;-)

Mina grillar är heliga ;-)

Dom här tulpanerna är nya för i år och blommade för fullt när vi kom hem, nu är de tyvärr snart överblommade. 
 I år har faktiskt alla mina tulpaner fått vara i fred från rådjuren. Vad jag har gjort? Strött cayennepeppar över dem ;-) Verkar funka!

Måste plantera fler tulpaner i höst, det är ju så vackert!

Nu får ni ha en härlig fredag och helg!



Kommentarer