onsdag 25 april 2018

Tips på supergod Prosecco till de kommande sommarkvällarna -Pasqua Prosecco Frizzante

Jag testar många olika viner, vita, röda, mousserande osv. Jag har mina favoriter som jag alltid återkommer till när det gäller vita och röda viner men har dock inte haft någon favorit när det kommer till prosecco. Men nu....nu har jag hittat en favorit! Den här proseccon var precis i min smak.

Pasqua Prosecco Frizzante har en fruktig smak, lagom mousserande, inslag av päron, tropisk frukt och citronskal. Lagom söt!

Pasqua Prosecco Frizzante

Lite fakta för den som är extra intresserad:

Druvorna kommer från kulliga vingårdar runt Valdobbiadene som ligger i provinsen Treviso. Efter en kort skalkontakt genomförs en kylkontrollerad jäsningen. Det vita vinet genomgår sedan en andra jäsning i en trycktank genom tillsats av utvalda jästkulturer. Detta vin har ett tryck på 2,8 Bar ock klassas därför som en frizzante . Enfrizzante har normalt 1-2,5 Bar, så denna ligger väldigt näraspumante där gränsen går vid 3 Bar.

Druvsorten heter Glera och vinets bubblor får man fram genom en andra jäsning i trycktank vid en maximal temperatur på 20 grader. Därefter lagras vinet i 18–24 månader på ståltank innan det buteljeras.


Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och har nr 79363 och kostar 89 kr. Jag ska beställa så jag har inför våran fantastiska sommar som vi har framför oss ;-)Pasqua prosecco frizzante

1 kommentar :