söndag 11 mars 2018

Rostad blom- och brysselkål med saffran

Saffran, visst är det är härligt krydda! Älskar färgen den ger även om man bara tar litegrann av den. I den här rätten har jag bara använt en nypa, ca ett halvt pkt vilket gav en alldeles lagom smak av saffran. Att ugnsrosta blomkål och brysselkål blir väldigt gott, långt ifrån den kokta smaken så har du inte testat det så gört! Till grönsakerna så grillade jag fläskkarré som legat i marinad i 24 h. Härligt mört kött! Gjorde också en hummus till maten som passade väldigt bra till. Hummusen får ett separat inlägg tänkte jag.

rostad blomkål



Ingredienser
1 litet blomkålshuvud
ett gäng brysselkål
1/2 pkt saffran
några matskedar olika fröer såsom tex solrosfrön, pumpafrön och pinjenötter
1-2 gula lökar
några morötter
1/2 pkt fetaost
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Skiva blomkålen och rensa brysselkålen. Skär morötterna i mindre bitar och klyfta löken. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och saffran. Pressa över vitlöksklyftorna. Blanda runt väl.

In i ugnen på 200 grader i ca 25 min.

Ta ut formen och häll över fröerna och fetaosten. Ringla över lite mer olivolja. Servera!

grillad fläskkarré





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar