Laxbiffar med mangomajonäs

Härligt med fredag och solen skiner dessutom! Kallt ute dock men det får vi överleva. Tror nog vi har våren runt hörnet i alla fall. I helgen ska jag förbereda min sättpotatis, sätta den på groning och det om något är väl ett vårtecken :-)

laxbiffar

Igår blev det lax här hemma, närmare bestämt laxbiffar. Ni vet ju säkert vid det här laget att jag älskar lax och skulle kunna äta det alla dar i veckan men så långt ska vi nog inte gå. Till laxen kokade jag bara lite blomkål och broccoli (de andra fick pastasallad till) och så gjorde jag en mangomajonäs som blev väldigt god.

Ingredienser laxbiffar
800 g laxfilé
1 ägg
1 tsk lökpulver
2 msk hackad dill
salt och peppar
ev någon kryddblandning du tycker om

Kör alla ingredienser i en mixer, pulsa så det inte blir allt för mycket puré. Forma till biffar och stek i smör eller olja.

Ingredienser mangomanonäs
2 ägg
4 dl mild rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft eller vinäger
1-2 dl mango i kuber, går lika bra med fryst
1-2 msk mangochutney (kan också uteslutas)
salt och peppar

Knäck i 2 rumstempererade ägg i en hög bunke. Tillsätt senap och citronsaften. Häll i rapsoljan och låt stå någon minut tills du ser att oljan har stigit och lagt sig på toppen. Sätt i stavmixern och kör några sekunder tills du ser att det bildats en majonäs. Tillsätt mango, salt och peppar och mixa lite igen. Häll över i en skål och servera till biffarna.

mangomanonäs


Kommentarer