Veckans matsedel vecka 6

Jag vill verkligen göra en fast matsedel varje vecka men glömmer helt enkelt av det. Både jag som lagar mat och barnen tycker det är smidigt för då kan de se vad det blir för mat framöver utan att behöva fråga hela tiden..."vad blir det för mat" ;-)

Jag lagar ofta rätt så mycket mat varje gång jag lagar så många gånger räcker det även till dagen efter vilket är väldigt skönt får då har jag "matlagningsfria" dagar lite då och då i veckan.

Så här kommer vår vecka se ut, förhoppningsvis kan du få lite idéer och tips och du ser hur jag tänker med matlagningen under en vecka.

Måndag: Hel kyckling i ugn med ugnsrostade grönsaker

Kommentar: Det här är en rätt som jag inte testat ännu. Receptet kommer ifrån Jamie Olivers program som just nu går på TV 8, Jamie´s quick & easy food. Ett inlägg med en variant på detta recept kommer! Ni hittar orginalreceptet via ovan länk.

laxsoppa

Tisdag: Laxsoppa

Kommentar: Den här soppan är snabblagad och man kan variera innehållet lite beroende på vad som finns i kylskåpet.

Onsdag: Här blir det rester från måndag och tisdag.


kycklingsallad

Torsdag: Kycklingsallad

Kommentar: Eftersom jag tänker tillaga 2 hela kycklingar till måndagens rätt så tar jag en del av det kycklingköttet och gör en sallad. Exakt hur den kommer se ut vet jag inte men tex den som jag länkar ovan.


räksoppa

Fredag: Räksoppa

Kommentar: Ja, räksoppa gillar inte våra barn men jag och min sambo älskar det. Råkar dessutom ha räkskal i frysen och även färdigskalade räkor så det blir räksoppa till mig och sambon + ett glas vitt vin. Barnen äter antingen salladen från torsdagen eller så får de välja något annat. 

Sedan har vi helgen, den planeringen sparar jag till senare. Blir oftast något grillat eller någon långkokt köttgryta.

Om planen håller får vi se, livet kan komma emellan som ju alla vet men så här ser i alla fall planeringen ut :-)





Kommentarer