Ugnsrostad hel kyckling med potatisklyftor

Enligt min veckomatsedel som jag bloggade om i måndags så var det ju ugnsrostad kyckling som skulle lagas vilket jag såklart gjorde. Receptet kommer ifrån Jamie Oliver, en av mina favoritkockar :-) Han har ett program som går på TV8 just nu som heter Jamies quick and easy food. Väldigt bra recept som är snabblagade och innehåller väldigt få ingredienser. Så här gjorde jag:

ugnsrostad kyckling


Ingredienser
2 hela kycklingar (går bra med en också såklart)
någon kryddblandning du tycker om, jag tog Adams rib rubb
potatis
röd paprika
blomkål
olivolja
salt och peppar
2 pressade vitlöksklyftor
örtkryddor

Börja med att krydda in kycklingen, snåla inte! Skär potatisen i klyftor och grönsakerna i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och krydda med salt, peppar, vitlök och örtkryddor.

Sätt ugnen på 180 grader. Ställ plåten längst ner och lägg kycklingarna på ett galler ovanför. Detta gör att det kommer droppa ner vätska på potatisen och grönsakerna vilket ger otroligt god smak och saftiga grönsaker. Kör i 1 timme och kolla så att kycklingen är klar.


potatisklyftor

Skär upp kycklingen och servera med potatis och grönsaker. Potatisen blev fantastiskt god av att tillagas på detta sättet. Mycket smak!



Kommentarer