Grillbricka med kyckling steak och otroligt goda fläskkotletter

Söndag och jag sitter och kikar ut på ruskvädret som vi har just nu i Göteborg. SMHI lovade visserligen blåst men de lovade också solsken vilket det absolut inte har varit idag. Svinkallt ute och jag håller mig nog inne helt enkelt. Igår kväll blåste det också men vi hade ju redan bestämt oss för att grilla så vi fick snällt gå ut och göra det ändå trots blåst. Det var det dock värt för shit vad gott det blev! En riktig grilltallrik med diverse godsaker.

grillad pak choi
Den härliga grillbrickan!

Jag grillade kyckling steak som jag tror är en nyhet ifrån Kronfågel då jag i alla fall inte har sett den förut. Det är helt enkelt urbenad kycklingklubba. Mycket smidigt! Grillade också härliga fläskkotletter med stor och fin fettkant ifrån City gross. Det köttet blev så himla gott! Kycklingen kryddade jag med "Chicken cajun" ifrån Kryddhuset och fläskkotletterna fick en marinad med olivolja, rivet citronskal, pressad vitlök, salt och peppar.

Förutom kyckling och kött så grillade vi majskolvar och pak choi och så blev det ugnsrostad sötpotatis.

grillbricka

Gjorde också en hummus till med egengjord tahini men det receptet får ni i ett separat inlägg tänkte jag :-)
Hummus!

Så, gör som jag, ta inte in grillen för att det är vinter, det fungerar att grilla ändå, även om det är lite kallare ;-)


Jag la upp en video på Instagram igår där jag filmade allt innan det gick upp på grillen, kolla in den nedan. Om ni inte följer mig på Instagram så gör det, där händer det ibland mer saker än här på bloggen ;-) Jag heter @matochodla på Instagram.





Kommentarer