Årets matbluff 2017

Konsumentföreningen Äkta vara har för tredje året i rad tagit fram årets matbluff. Det går till så att Äkta vara har bett folk nominera in matprodukter som de tycker är bluffar och de fick in totalt 65 produkter i år. En jury valde ut 5 finalister och sedan var det upp till allmänheten att rösta och "vinnaren" blev Polaricas Kronhjortsskav.

årets matbluff 2017

Vad är det för fel på den skaven nu då tänker ni? Nej, det är nog inget fel på den utan det är fel på förpackningen som den ligger i. Det står nämligen att det är mat från "vildmarken", mat från Lappland, Polaricas "wild food" osv men i själva verket är köttet ifrån Nya Zeeland och inte alls ifrån vilda kronhjortar utan ifrån hjortar uppväxta på farmar. Ja vad ska man säga??

På andra plats kom Kockens ekologiska citronpeppar. Den innehåller trots namnet ingen citron alls utan citronsyra och mestadels salt. Salt?? Ja, 51% salt är det i citronpeppar. Är man ute efter peppar med citronsmak så gör man alltså bäst i att använda ren peppar och river citron över, eller köper en "riktig" citronpeppar ;-) Ni kan läsa hela listan på Äkta varas hemsida.

Vad tycker ni om sådana här förpackningar där de ju faktiskt försöker lura oss konsumenter??




Kommentarer