Asiatisk biffwok med grönsaker

Även om jag aldrig varit i Thailand och ätit "riktig" thaimat så tror jag att jag skulle älska den maten. Den maten vi köper här ifrån våra thairestauranger misstänker jag väl inte är riktigt lika gott, säger i alla fall de som varit i Thailand och ätit den riktiga ;-)

asiatisk biffwok med grönsaker



Men den här rätten jag gjorde igår, asiatisk biffwok kanske kan platsa i Thailand fast jag tror att de skulle gjort den mycket starkare. Styrkan avgör man givetvis själv genom att ta mer eller mindre chili i. God blev den i alla fall, det man får tänka på är att inte steka på köttet för hårt för då blir det segt och trist.

Ingredienser
1 kg lövbiff
3 msk sesamfrön
broccoli
sockerärtor
champinjoner
rödkål
salt och peppar
chiliflakes

Marinad
1/2 dl soja
1-3 tsk sambal oelek (beroende på hur starkt man vill ha det)
1 lime
1 msk Asian fond
1 tsk mald ingefära
1 tsk vitlökspulver
2 msk sesamolja

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i strimlor och blanda med marinaden. Om du har tid låter du det stå i några timmar.

Skär upp grönsakerna och woka i en panna med kokosolja, salta och peppra. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan. Lägg i köttet, försök att inte få i marinaden i panna, bryn på snabbt tillsammans med sesamfröna, pudra över chiliflakes eller chilipulver. Tillsätt resten av marinaden och grönsakerna. Blanda runt och värm upp. Jag valde att lägga på sockerärtorna i slutet men man kan också ha med de från början, jag gillar att de har krispet kvar.

asiatisk biffwok

biffwok



Kommentarer