Parmigiano Reggiano Night - 11 november

Visste du att det ikväll är Parmigiano Reggiano Night? Över hela Italien och i delar av Europa så firas ikväll parmesanosten genom att man samlar hela familjen och släkten, umgås och äter massor av parmesanost 😀 Visst låter det härligt!

Parmigiano Reggiano Night

Vi äter rätt så mycket parmesanost i vår familj, barnen älskar det! Gillar du parmesanost?

Parmigiano Reggiano Night


Äkta och godkänd parmesanost får beteckningen DOP Di Origine Protetta och det finns tydliga bestämmelser hur en parmesanost ska tillverkas och var och det finns till och med ett parmesanostkonsortiet. De har en hemsida där du kan läsa massa kul information om osten, hur den tillverkas osv.

parmesanostkniv

Nu vet du vad du ska äta ikväll!

Parmigiano reggiano

Recepttips: Jag använder mycket parmesanost i min mat och tänkte tipsa dig om en väldigt god parmesan- och basilikasill som passar utmärkt nu när julen är på intågande. Testa gärna den!




Kommentarer