LCHF-pasta (glutenfri)

Igår testade jag för första gången att göra LCHF-pasta. Vad är det nu då tänker ni? Jo eftersom jag inte äter gluten så är ju vanlig pasta utesluten och då kan man istället göra något som liknar vanlig pasta, till det använder man bara 3 ingredienser, ägg, philadelphiaost och fiberhusk (4 med salt). Väldigt enkelt!

ingredienser lchf-pasta

Var det gott då? Jo, men det funkade. Ska ju inte säga att det smakar som vanlig pasta men en bra ersättare, väldigt mättsamt dock så man får tänka på att inte ta så mycket :-) Kan tänka mig att göra om detta flera gånger men då ännu tunnare "deg" än vad jag gjorde. Har ni testat?

Ingredienser lchf-pasta 3-4 portioner
4 ägg
150 g philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
1/2 tsk salt

kitchen aid
Gjorde smeten i min Kitchen Aid.

Mixa ihop ägg, salt och osten till en smet. Tillsätt fiberhusken lite i taget medans du fortsätter att mixa. Smeta ut på ett bakplåtspapper så gott det går med en slickepott. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och använd en rullkavel. Lägg på en plåt, in i ugnen på 150 grader i 12 min.

Ta ut och låt svalna.

Ta bort översta pappret och rulla ihop som en rulltårta, ta kniven och skär i smala strimlor. Innan servering värmer man pasta i en minut i micron.

LCHF-pasta
Färdig, bara att värma i micron och hälla någon god pastasås över!




Kommentarer