Högrevsgryta med kantareller

Söndag kväll och jag har precis landat i soffan efter att ha tränat (tabata och yoga), lagat mat och ätit maten ;-) Himla smidigt med SATS onlineträning tycker jag, finns massor av olika pass att välja mellan. Har fastnat för just tabata och Yinyoga, kompletterar min löpning bra.


Igår så gjorde jag höstens första gryta. Körde på högrev och massor av färska kantareller. Vi har så mycket kantareller i frysen nu att vi måste köpa en till frys ;-) I-lands problem!



Ingredienser
en bit högrev ca 1,3 kg
smör
ett gäng smålökar, ta antingen scharlottenlökar, steklökar eller helt enkelt små gula lökar
morötter 
4 dl rött vin
2 msk köttfond
2 msk vinbärsgelé
2 msk tomatpuré
kantareller (så mycket du vill)
4 färska lagerblad eller 2 torkade
salt 
peppar
färsk timjan
färsk rosmarin
vatten

Skär köttet i lagom grytbitar. Bryn i en stor stekpanna, salta och peppra, lägg sedan över i en stekgryta. Skala och skär löken i klyftor, bryn på i stekpanna och häll sedan över köttet. Skär morötterna i mindre bitar och tillsätt till grytan

Häll på vin, fond, gelé, tomatpuré, lagerblad och färska kryddor, några kvistar av varje räcker. Häll sedan på vatten så det täcker köttet och lite till.

Låt puttra på spisen i ca 2-3 h. Stek på kantarellerna i smör så dom gärna får lite färg, salta och peppra och häll över i grytan. Koka ytterligare ca 30 min.



Nu ska jag köra ett avsnitt till av Netflixserien The 100, har ni sett den??


Kommentarer