söndag 28 maj 2017

Långledigt med båttur och grillad mat i massor!

Vilken härlig långhelg det blev! Vi har verkligen haft härligt väder här i Göteborg ☀, först idag som det mulnade på och kom lite regn vilket ju givetvis var behövligt för växterna.☂

Vi har gjort lite olika saker, varit ute på premiärtur med båten 🚤. Lite, lite för kallt att ligga på klipporna var det just den dagen men vi stannade en stund, fick fotat lite fina strandtrift.

Inget bad för barnen men de lekte bra ändå :-)

strandtrift
Älskar strandtrift!

Vi var hemma hos goda vänner i fredags. Fick god mat, gott vin och goda skratt. Härligt!Har fixat mycket i trädgården, planterat ut, sått nytt, planterat om tomater mm mm. Har också grillat massor förstås. Grillade tex spetskål vilket blev väldigt gott. Dela kålen i 4 bitar, se till att roten är kvar så att den håller ihop bladen. Ringla över lite olja och salta. Lägg på grillen, några minuter per sida. Den ska inte få för mycket färg, den ska bli mjuk men fortfarande ha lite krisp kvar. När den är färdiggrillad så lägger du en klick smör på som får rinna ner mellan bladen, mums! 😋

grillad spetskål

Till spetskålen grillade jag fläskkarré och ugnsbakade hel sötpotatis. Serverades med min mumsiga basilikamajonäs.

Älskar hel ugnsbakad sötpotatis!

grillad lammstek
Härlig lammstek!
En annan dag blev det grillad lammstek. Serverades med basilikamajonäsen och en god sallad som bland annat bestod av grillade tomater. Blir så himla gott! Lägg ett gäng tomater i dubbla lager folie, på med olivolja, salt, peppar och lite färska kryddor såsom tex timjan och rosmarin. Lägg på grillen, indirekt värme ca 45 minuter. Supergott och passade bra i salladen tillsammans med mozzarella, oliver och blandade blad från trädgården.

grillad lammstek

Smakrika och härliga tomater!

grillad lammstek


Nu är det jobb imorgon igen. En hel vecka och sedan är det ju faktiskt ledigheter på gång igen, härligt!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar