måndag 17 april 2017

Sparris med hollandaisesås och pocherat ägg

Sparris med hollandaisesås och pocherat ägg, detta var vår förrätt på påskafton. 

Hollandaisesås är ju superenkelt att göra men att pochera ägg är lite lurigare. Jag lyckades med alla mina ägg men det gäller att inte stressa utan ta det lugnt.

Tuppen har vaktat äggen ;-)

Vad man gör är att man kokar upp vatten i en kastrull tillsammans med 1 tsk salt och 2 msk ättika. Knäck sedan ett ägg i en liten kaffekopp, äggulan måste hålla ihop. Sänk värmen lite på kastrullen och sätt snurr på vattnet genom att snurra runt med en sked eller liknande. Stjälp försiktigt i ägget och låt det sedan koka i 3 min. Ta upp med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt på samma sätt med resten av ägget.

Sparris med hollandaises och pocherat ägg

Dags för såsen:


Ingredienser hollandaisesås

2 äggulor
1 msk creme fraiche
1 msk citronjuice
150 g smör
salt och peppar

Smält smöret sakta i en kastrull. Lägg resterande ingredienser i en hög skål, sätt en handmixer i och börja mixa samtidigt som du försiktigt häller i smöret lite i taget, ta inte med det vita skummet i slutet. Häll över i en skål och krydda med salt och peppar.

Skär baconet smått och stek på i en stekpanna, det ska bli krispigt, låt rinna av på lite hushållspapper.

Bryt av nederdelen av sparrisarna och koka i saltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och lägg ca 5 st sparrisar per tallrik, klicka över såsen och lägg ett ägg över, drissla över baconet. Innan du äter så sätter du kniven i ägget så gulan rinner ut över sparrisen. Njut med ett glas vitt vin!

Sparris med hollandaises och pocherat äggInga kommentarer :

Skicka en kommentar