onsdag 19 april 2017

Hung fat trading säljer gammalt ris och rensar bort insekter från bönor

Ja, ni hörde rätt! Hung fat trading Asian livs är en livsmedelsgrossist som finns här i Göteborg. De säljer importerade asiatiska produkter till butiker och restauranger. SVT´s Uppdrag granskning har nu avslöjat dem genom att ha pratat med flera mongoler som vistats i Sverige illegalt och som tidigare arbetat på företaget.Deras uppgifter var att märka om produkter som gått ut, ibland produkter som hade bäst före datum för flera år sedan. Till ommärkningen har de använt sig av lösningsmedel som sedan visat sig påverka deras andning. Programmet visar också hur de silar bort insekter ifrån bönor. Det finns också spår av döda råttor i lagringsutrymmena och söndergnagda rispåsar.

Fy fan, äckligt säger jag bara! J-vla idioter som lurar oss konsumenter. På deras hemsida kan man läsa "Livsmedelsleverantören som levererar den äkta asiatiska smaken". Jo, om man gillar insekter och gammal mat så kanske det stämmer.

Bild lånad från SVT.se

Tråkigt sånt här för jag tycker själv att det är kul att gå in i en asiatisk affär och handla spännande  och annorlunda produkter men nu vet inte om jag tänker göra det mer. Håller mig till svenska välkända märken. Hur tänker du??

Du kan läsa mer om detta på Expressen, Aftonbladet, SVT och GP.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar