måndag 18 juni 2018

Klassisk gravad lax

Gör ni egen gravad lax till midsommar? Det är väldigt enkelt och det blir så himla mycket godare än den man köper i affären så har du tid så tycker jag du ska testa. Den ska gravas i 48 timmar så iväg och köp ingredienser imorgon nu så hinner du ;-)

gravad lax
Dessa ingredienser behövs för att göra en gravad lax.


Ingredienser
en bit lax
1/2 dl socker
1/2 dl salt
1 1/2 tsk hela vitpepparkorn
2 vippor färsk dill (jag tycker det ska vara mycket dill)

färsk dill

laxfilé


Mortla vitpepparn och blanda ihop med saltet och sockret. Hacka dillen.

Fördela saltblandningen över laxen och "platta" in den. Strössla dillen över. Plasta in laxen väl och lägg i en form, ställ något tungt över den typ en mortel.




Ställ något tungt över laxen.

Ställ in i kylen i 48 timmar, ta sedan bort all dill och skrapa ev bort saltet. Skiva upp och njut med lite hovmästarsås. 😋

Trevlig midsommar på er!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar