torsdag 1 december 2016

Är korna verkligen farliga för miljön??

Läste den här artikeln på Aftonbladet och började fundera.... Hur mycket kan man lita på allt som sägs på tv och i tidningar egentligen? Läs artikeln så vet du vad jag pratar om....

En tjusig Highland cattle kossa från Björlanda gård 😀

Man har ju hört mycket om det här med att kossorna släpper ut metangas och hur dåligt det är för miljön. Sluta äta kött eller dra i alla fall ner på det säger dom. Kanske vi ska sluta resa så mycket istället?? Jag älskar att resa, missförstå mig inte men jag älskar även kött. Och kan kossor verkligen vara farliga för oss? Nej, troligtvis är dom stora flygen till Thailand mycket värre!

Det hade varit mycket enklare att ta ställning till sådant här om media lade fram rätt fakta, ja kossorna släpper ut metangas men enligt Anette som skrivit artikeln handlar det "bara" om 5% av de totala utsläppen av växthusgaser i världen. Fossila källor står för hela 75%!Men som sagt var, vilket som stämmer kan man ju inte veta då alla verkar säga olika......Hur tänker du?? Har du börjat äta mindre kött, reser du mindre eller gör du något annat för miljön?Inga kommentarer :

Skicka en kommentar