fredag 14 oktober 2016

Vår vecka på Sunwing Makrigialos Beach - Kreta, Grekland

Då var vi hemma ifrån Kreta. Vi kom hem sent i natt så vi är alla lite sega idag och vad kallt det är ute! Lite skillnad att gå från 28 grader till 10 grader ;-)

Sunwing makrigialos beach
Utsikt från vår lägenhet åt båda hållen.

Royal family suite
Så himla härlig terass med poolaccess!


Vi har haft det jättebra i Makrigialos. Vi bodde på ett Ving hotell som heter Sunwing Makrigialos beach. Ett riktigt fräscht hotell med grymt läge, precis vid stranden uppe på en höjd så man hade jättefin utsikt över havet. Vi bodde i en Royal Family suite i byggnaden Afrodite med stor terass och poolaccess. Så himla skönt med egen pool, eller ja, man delar den med närmaste grannen ;-) Slapp att ligga vid dom stora poolerna, barnen badade så mycket så dom har nog utvecklat simhud mellan tårna tror jag.

Makrigialos beach
Stranden!
 Stranden låg ett stenkast ner för en backe, jättefin strand, skön sand och vattnet var alldeles klart och varmt! Rätt så höga vågor varje dag trots att det inte var någon vind alls men det tyckte vi bara var kul :-)
Och barnen badade och badade....även vi vuxna ;-)

Sunwing makrigialos beach
Himla mysigt på kvällarna, hade runt 23 grader. 


Älskar grekiskt mat!

Maten då? Jo, det fanns en bufférestaurang där alla som hade all inclusive åt men sedan fanns också Iakovo´s Kitchen & Grill. En jättebra restaurang som hade god och bra mat. Både grekisk och internationell. Till och med barnens mat var bra, dom åt dessutom gratis från Lollo & Bernie menyn vilket ju var bra.


Frukosttallrik, grekisk sallad, Caesarsallad, kyckling- och bacon sallad.

Grillad dorado, grillade grönsaker, king prawns i vitlökssås, barnens pizza.

Kalamaris, Gyros plate, olivoljorna som fick följa med hem och cider i solstolen ;-)
Lammkotletter, Surf & Turf, Schrimp saganaki och souvlaki. Dom 3 första rätterna är från Zorbas.

Själva Makrigialos är en liten by med inte speciellt mycket att erbjuda, i alla fall inte i min smak. Några små turistshoppar och några restauranger. Vi testade 2 av dom, den ena var riktigt riktigt dålig, den hette Castro och låg inte långt från hotellet men den andra som hette Zorba hade riktigt bra mat, tyvärr så hittade vi dit först sista kvällen, typiskt. Där åt jag lammkotletter och shrimp saganaki, jättegott. Jonny tog en surf & turf tallrik också det supergott. Tips! Gå dit om ni åker till Makrigialos.

På grannhotellet Ocean beach club som också tillhör Sunwing hade dom ett gym som jag testade. Givetvis utsikt över havet och gymmet hade en hel del maskiner faktiskt. Dom erbjöd också gruppträning och det fanns också ett spa.
ocean beach club makrigialos
Här tränade jag 2 ggr tidigt på morgonen, härlig start på dagen!

Valet av ort och hotell gjorde vi endast med tanke på att hotellet skulle vara bra, lite lyxigt, nära till stranden osv. Hur byn såg ut brydde vi oss mindre om, vi var helt enkelt sugna på sol och bad och vi firade ju dessutom sambons 50 års dag ;-) Vi har haft en riktigt härlig vecka med massa d-vitamin påfyllning, barnen var supernöjda och ville inte åka hem vilket ju är ett bra betyg :-) Kan verkligen rekommendera detta hotell och vill ni lyxa till det lite så välj poolaccess, så värt pengarna!

OBS! Bilderna är en blandning av mobilbilder och kamera :-)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar