Vinbärsgelé på röda och svarta vinbär

Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Exakt samma ingredienser egentligen, bara lite andra mått ;-)

Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick.

Så här gör man:

Ingredienser
1 liter röda vinbär
1 dl vatten
ca 8-9 dl socker per avrunnen liter saft

Koka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. Sila av saften och koka upp igen. Tillsätt sockret och blanda tills det har löst upp sig. Låt koka ca 10 min. Ta bort hinnan som bildas och häll upp i rengjorda burkar.

vinbärsgelé

P.S Ni är otroligt tysta i kommentarsfältet! Lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad :-)


Kommentarer