tisdag 5 juli 2016

Cafégo från Sofiero kafferosteri

Har ni börjat er semester ännu? Själv jobbar jag veckan ut, känns som världens längsta vecka just nu ;-) Längtar efter dom härliga mornarna där man inte har bråttom, där man kan gå ut på altanen och inta sitt morgonkaffe i solen (förhoppningsvis), ingen stress, inte bråttom till något, ska bli jätteskönt!

cafégo
Cafégo från Sofiero kafferosteri

Kaffe ja, fick hem ett trevligt paket från Smakbox som innehåll lite kaffe ifrån Sofiero kafferosteri som heter Cafégo. Cafégo är en spännande blandning av råkaffe från olika delar av världen men allra mest ifrån Östafrika. 50% av bönorna är odlade på hög höjd vilket betyder att dom får mogna långsamt och lugnt och det betyder ju mer smak förstås. Kaffet är mörkrostat för att få en fyllig smak vilket också betyder att man inte behöver ta lite mycket pulver när man brygger. Kaffet är också UTZ-certifierat vilket betyder att man skapar ett långsiktigt hållbart jordbruk med minskad miljöpåverkan och högre levnadsstandard för kaffeodlarna.

Jag har än så länge bara hunnit testa "Volcanic Blend" som är ett extra mörkrostat kaffe, en hög andel av bönorna kommer ifrån de vulkaniska jordarna kring Mount Kenya. Ett fylligt kaffe, full med karaktär. Jag tyckte kaffet var jättegott och ser fram emot att testa dom andra så småningom.

Sofiero kafferosteri har en webbshop om du är sugen på att beställa och någon av Cafégo sorterna kommer också finnas i en av dom kommande Smakboxarna framöver :-)

Volcanic Blend
Volcanic Blend
#sofierokafferosteri #cafego

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar