tisdag 8 mars 2016

Grillad entrecote med rödvinssås och ugnsrostade grönsaker

Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag älskar att grilla och gör så året runt. Dock inser jag ju att det ibland kan vara bra att ha möjligheten att "grilla" inomhus. Man kanske inte har så mycket tid, man har bara lite grönsaker att grilla osv. Jag fick ju en ny grillpanna häromdagen ifrån de Buyer och i helgen som gick så invigde vi den med att grilla entrecote.

grillpanna de BuyerJag blev helnöjd med grillningen, köttet blev perfekt grillat och grillpannan håll hög värme och inget fastnade. Pannan kommer definitivt få fortsätta att vara ett komplement till mina utomhusgrillar.

Till köttet blev det en rödvinssås och ugnsrostade grönsaker. Gott, gott!

Ingredienser rödvinssås
1 schalottenlök
1 liten morot
smör
1 msk tomatpuré
ev 1 msk stevia strö eller så struntar du i det
3/4 dl balsamvinäger
4 1/2 dl rött vin
3 msk kalvfond
1 1/2 tsk soja
3 dl vatten
maizena
salt och peppar
extra smörklick

Hacka löken och skiva moroten. Smält smör i en kastrull och fräs på löken och moroten någon minut. Tillsätt tomatpurén och fräs en minut till. Strö över stevia strö och låt det karamelliseras. Häll över balsamvinägern och låt koka till en sirapsliknande konsistens.

Häll på vinet och låt det reduceras ner till 1/3 av vätskan återstår, ca 15 min. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt kalvfond, soja och vatten. Låt reducera ner till hälften. Red såsen med maizena och smaka av med salt och peppar. Blanka av såsen genom att lägga i en klick smör.


grillad entrecote med rödvinssås
3 kommentarer :

  1. Men jisses vad gott! Jag grilla året om bör man annars dör man, hihi...så gott ju!!!

    SvaraRadera
  2. Salivsträngarna når snart tangenterna och datorn får kortslutning, precis som jag.... Ahhhh!

    Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
    Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

    SvaraRadera