måndag 29 februari 2016

Riktiga korvar på grillen med stekt röd spetskål, grillad hummer och mangosalsa

Ja, det blev lite "mixed grill" på grillen i lördags. Var ju tvungen att testa korvarna som jag köpte på matmässan, Gudruns pluskorvarKorvarna består av 95% kötthalt, 8% fett och 19% protein, perfekt för oss som tränar och älskar korvar ;-) Korvarna var jättegoda tyckte både vi vuxna och barnen.

gudruns pluskorv

Pansar

korv hög kötthalt

På mässan, under kockkampen så använde sig Katja Palmdahl av röd spetskål vilket jag aldrig har sett i butik förut och hon berättade också det att den kom till restaurangköken för ca 1 år sedan men nu börjar den också dyka upp i butikerna. Var ju givetvis tvungen att testa den så en spetskål fick följa med hem. Roligt var att den fick en fin färg efter stekning vilket den "vanliga" röda kålen inte får, den här var ljust lila efter stekning. Stekte den bara i smör, saltade och pepprade, gott gott!
röd spetskål

Det blev också grillad hummer och grillade räkor. Kryddade räkorna med en av grillkryddorna jag köpte på mässan nämligen Cuba BBQ från Kryddhuset. Innehåller dessa kryddor: salt, paprika, lök, koriander, svartpeppar, vitlök, rökt paprika, vitlök, oregano, basilika, mynta, spiskummin, kanel, kryddpeppar, rapsolja/olivolja och mangoarom. Mycket god kryddblandning och inte alls för stark som man kanske kan tro när man läser innehållsförteckningen. Hummern fick några minuter på grillen och sedan ett kryddsmör över.
kryddhuset


mixed grill


Mangosalsan består av mango, avocado, gurka, koriander, limejuice, olivolja, salt och peppar.

Ja, en riktigt härlig och god mixed grill!

Testade också ett nytt vin, passade väl inte jättebra till maten med tanke på att det var ett vitt vin men vi drack det även senare på kvällen och då blev det bättre ;-) Dimension (Chardonnay) är ett vitt vin från Sydafrika som har en fruktig smak med inslag av äpplen, päron, persika, nötter och citrus. Passar bäst till fisk, kyckling och fläskrätter. Finns på Systembolaget nr 5006, kostar 77 kr, ett fynd!
dimension2 kommentarer :

  1. Härlig blogg som jag återkommer till då och då. Är mycket matintresserad. Kan inte förstå hur det kan vara 95 % kötthalt, men bara 19 % protein. Kan du förklara?? mvh Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Britt! Bara 19%, det är ju ändå väldigt hög proteinhalt....

      Radera